Telekom Veszprém

2015.03.21. 14:38

MKB-MVM Veszprém - La Rioja: nyolc közé jutott a BL-ben a Veszprém

Érdekes mérkőzésen, kettős győzelemmel jutott tovább a Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a spanyol La Rioja ellen.

B. Virág Rita

A találkozó előtt Iváncsik Gergőt köszöntötték, aki rekordot döntött, hiszen 603 alkalommal ölthette magára nemzetközi mérkőzésen a Veszprém mezét. Az eddigi csúcstartó, Csoknyai István (601) adott át a válogatott balszélsőnek emlékplakettet.

A spanyolok érdekes lépésre szánták el magukat, a kezdő sípszót követően azonnal lehozták a kapusukat, a helyére megkülönböztető mezben Vigo Gerpe érkezett, így folyamatosan emberelőnyben támadhattak.

Gulyás és Ilics góljaival kezdődött a derbi, azonban a 6. percben már egyenlőt mutatott az eredményjelző. Hatalmas volt az iram, s ekkor inkább a hazaiak akarata érvényesült, hiszen a félidő derekához közeledve sikerült három gólos előnyt kiharcolni (12. perc: 6:3).

Nem nyugodhatott meg a házigazda, ugyanis két perc alatt Vigo Gerpe vészkapussal, az állandó emberelőnyben játszó Logrono ismét egalizált.

Lékai beállása új színt hozott a Veszprém játékába, gólokkal és remek passzokkal hálálta meg a bizalmat. Ennek dacára a hajráig képtelen volt meglógni a magyar bajnok, a La Rioja Vigo Gerpe és Rodriguez Alvarez találataival tartotta magát (23. perc: 12:12).

A vészkapus nem mindig tudott gyorsan cserélni, előbb Sulic, majd Lékai szerzett könnyű gólt és a spanyolok persze azonnal időt kértek. Hiába, maradtak heten, s Alilovic használta ki, hogy üres a másik kapu, 15:12. Zeitz kiállítása után gyorsan egyre faragta a hátrányát a La Rioja, ám az utolsó percekben Nagy vezérletével visszaállította a három gólos differenciát a Veszprém.

A térfélcserét követően sem változott a játék képe. A Logrono továbbra is erőltette az emberelőnyös játékot. Rodriguez Alvarez és a nagy kedvvel kézilabdázó Ilics vívott külön gólpárbajt. Ekkor kisebb hullámvölgybe került a vendéglátó, a védelem nem igazán állt a helyzet magaslatán, míg elöl több helyzet is kimaradt. Ezt kihasználva a spanyol ellenfél egy 3:0-ás rohammal átvette a vezetést (23:24). Terzic egyenlített a felező vonalról, ám Stenmalm rögvest válaszolt. Nagy fújt riadót, s ennek köszönhetően három perc alatt egy 6:1-es szériával megfordult a találkozó.

A spanyolok is visszaálltak a hagyományos játékra, Mikler érkezésével pedig a védelem is megszilárdult. Az utolsó percekre Iman Jamali is lehetőséghez jutott, aki két góllal vette ki részét a végére magabiztos különbségű győzelemből.

Veszprém-La Rioja 37:31 (18:15)

Veszprém, 5000 néző. V.: Mazeika, Gatelis (litvánok).
Veszprém: Alilovic 1 – Chema 2, SULIC 7, Nagy L. 5, Nilsson 3, Terzic 1, Ugalde. Csere: MIKLER (kapus), Gulyás 1, ILIC 10 (1), LÉKAI 4, Marguc, Zeitz, Schuch, Jamali 2, Ruesga 1. Edző: Carlos Ortega.
La Rioja: Aguinagalde – RODRIGUEZ ALVAREZ 10 (1), Jimenez 2, Garcia Rubio 1, Romero Rodriguez, Stenmalm 4, Fernandez Perez 2. Csere: Gomez Lite (kapus), VIGO GERPE 4, SANCHEZ MIGALLON 5, Eilert 2, Cacheda Gonzalez 1. dző: Fernandez Gonzalez.

Kiállítások: 6, ill. – perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 68:54-es összesítéssel.

Nyilatkozatok

Carlos Ortega: - Komolyan megleptek minket a spanyolok, nem számítottunk erre a taktikai megoldásra. Az állandó emberelőnyben sok tiszta helyzetet tudtak kidolgozni. Való igaz, hogy Mikler beállásával javult a védekezésünk, de ekkor már ellenfelünk is a hat a hat elleni játékot erőltette.

Christian Ugalde: - Meglepett minket a Logrono, erre a variációra nem készültünk fel. Természetesen nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült továbbjutnunk, de a következőkben készülnünk kell a ma mutatott felállásra is. A következő fordulóban ezzel már nem lephetnek meg minket.

Fernandez Gonzalez: - Ma is megmutatta az erejét a Veszprém és biztosan jutott tovább ellenünk. Örülünk, hogy Carlos Ortega megnyitotta az utat a spanyol edzők számára a nemzetközi elitbe, azt gondolom, nagyon jó munkát végez itt Veszprémben. Mivel hazai pályán nyolc gólos vereséget szenvedtünk, ezért igyekeztünk minden lehetőséget megragadni. A taktikánk 40.45 percig működött, aztán a hazaiak megtalálták a játékunk ellenszerét. Egyébként nekünk már a csoportból való továbblépés is remek sikernek számít.

Pedro Rodriguez Alvarez: - Nehéz meccs volt, hiszen a Veszprém kiváló alakulat. Próbáltuk meglepni a hét a hat elleni támadójátékkal. Ez a második félidő derekáig jól működött.

A mérkőzés szöveges tudósítása:

Veszprém-La Rioja

(18:15)

Veszprém, 5000 néző. V.: Veszprém: Alilovic 1 - Ugalde, Terzic, Nilsson 1, Nagy, Gulyás, Chema. Csere: Sulic, Ilic, Schuch, Lékai, Zeitz, Marguc. Edző: Carlos Ortega. La Rioja: Aguinalgalde - Csere: Lite (kapus), Edző: Fernando Gonzalez.

Kiállítások: 2, ill. - perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. -.

Elnézést kérünk, a technika ördöge megtréfált bennünket!

Jelenleg 8:8 az állás.

17. perc: Sulic góljával 9:8.

18. perc: Ilictől kapott labdát a szélen Lékai Máté, aki élt is a lehetőséggel, 10:8.

20. perc: Elrontott veszprémi támadás után jöhetnek a spanyolok. Sanchez Migallon átlövésével 10:9. Veszprémi időkérés. A rövid tanácskozást követően szép veszprémi támadást láthattunk: Nilsson maradt feltűnően egyedül a hatoson, 11:9.

21. perc: Vigo Gerpe azonnal válaszolt, 11:10. Vigo Gerpe vészkapusként védte a veszprémi ziccert, nagy tapsot kapott érte.

23. perc: Rodriguez Alvarez talált be a szélről, 11:11. Lite kezéről pattant be Lékai lövése, 12:11.

24. perc: Vigo Gerpe góljára Sulic válaszolt csaknem fél percen belül, 13:12. Lékai szerzett labdát és saját térfeléről lőtte azt a spanyol kapuba, a vészkapus ezúttal nem tudott gyorsan cserélni, 14:12. Spanyol időkérés.

25. perc: Továbbra sem adja fel az emberelőnyös, vészkapus támadásokat a La Rioja. Lite helyett Vigo Gerpe száll be megkülönböztető mezben és ezt a veszprémiek azonnal kihasználták,kapus létére Alilovic volt most eredményes, 15:12.

26. perc: Újra Vigo Gerpe lőtt gólt, 15:13.

27. perc: Zeitz rontott ki a falból és azonnal két perccel büntették a megmozdulását. Stenmalm faragta egyre a hátrányt, 15:14. Marguc érkezett megkülönböztető mezben. Sulic Litébe vágta a labdát, a kipattanót viszont Nagy már nem rontja el, 16:14.

29. perc: Alilovic védett nagyot! Ilic ünnepeltette magát, joggal, hatalmas bombával növelte az előnyt, 17:14.

30. perc: Sulic találatával először hízott négyre a különbség, 18:14. Pazar kínai figura végén Rodriguez Alvarez vette be Alilovic kapuját, 18:15.

No, újabb technikai malőr után is itt vagyunk. Jelenleg a La Rioja vezet 24:25-re.

45. perc: Ilic már a nyolcadik gólját szerezte, 25:25. A védekezés nem valami acélos, Eilert újra vezetéshez juttattja övéit, 25:26.

46. perc: Nagy ezt nem hagyta annyiban, 26:26. A kapuban Alilovic helyett Mikler. Rögvest egy védéssel mutatkozott be, az indítása végén pedig Sulic eredményes, 27:26. Eilert hatalmas kapufát lőtt.

47. perc: Chema a pályán újra. Meg is indult, végigcikázva a védők között, 28:26. A spanyolok azonnal időt kérnek.

Hatalmas a tempó, rengeteg a gól, a védekezés egyik oldalon sem túl feszes. A spanyolok nyilván szeretnének szép halált halni, s mindent meg is tesznek azért, hogy szoros legyen a derbi.

48. perc: Stenmalm szépített, 28:27. Zeitzet kell ápolni, aki valószínűleg egy medvepuszit kapott a combjába. Szerencsére nem komoly a baj. Ilic a jobbátlövő helyére keveredett, de onnan is szép gólt szerzett, 29:27.

49. perc: Mikler védett ú túloldalon pedig Sulic kapott szép bejátszást, aki már a hatodik gólját lőtte, 30:27.

50. perc: Veszprémi labdaszerzést követően Ilic a saját hatosáról vette be a spanyol kaput, 31:27. A spanyol edző kikérte harmadik idejét is.

51. perc: Rodriguez Alvarez is már a kilencedik gólját szerezte, 31:28. Ilicet kellett ápolni, a szemével volt valami kisebb probléma, valaki belekapott.

52. perc: Sulic hetedik gólja, 32:28. Marguc próbálkozását Lite védte. Eilert vette be Mikler kapuját, 32:29.

53. perc: Jamali hét percet kap. Nilsson eredményes, 33:29. Cacheda Gonzalez válaszolt, 33:30. Szinte azonnal jön a veszprémi reakció, Chema nevéhez fűződik, 34:30. Ruesga is lehetőséghez jut.

55. perc: Jamali megszerezte első gólját, 35:30.

Végeredmény: MKB-MVM Veszprém–Naturhouse La Rioja  37–31

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!