Videoton

2015.03.21. 15:58

Először szerzett pontot a Vidi ellen a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC-nek elegendő volt az egy pont, és ezért meg is tettek mindent az OTP Bank Liga 21. fordulójának megyei rangadóján a Videoton FC ellen.

Káldor András

Puskás Akadémia FC – Videoton FC (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 3156 néző

Vezette: Németh Á. (Varga Zs. dr., Lémon)

Puskás A.: Hajdúch 7 - Szélesi 6, Kelic 6, Tar 6, Spandler 6 (68., Tamás, —) - Fiola 5, Tóth B. 6 - Zsótér 5 (58., Sallai R. 6), Kleinheisler 5 (78., Vaszicsku, —), Lencse 5 - Tischler 5. Vezetőedző: Benczés Miklós

Videoton: Calatayud 6 - Szolnoki 5 (76., Heffler T., —), Juhász R. 6, Vinícius 6-2=4, Stopira 6 - Trebotic 6, Simon Á. 5 (58., Sándor Gy. 5) - Gyurcsó 5, Kovács I. 6, Álvarez 5 (70., Feczesin, —) - Nikolics N. 5

Vezetőedző: Joan Carrillo

Sárga lap: Tóth B., Lencse, Sallai R., Hajdúch illetve P. Vinicius, Simon Á.

Kiállítva: P. Vinicius (91. perc)

Két szomszédvár csatája! Akár így is jellemezhetnénk a két gárda találkozóját, ám akik valamennyire is járatosak a honi futballban, azok tisztában vannak azzal, hogy ez a kilencven perc annál sokkal többet jelent számukra. Rengeteg az átfedés a meccsre nevezett keretekben, elég csak, ha arra gondolunk, hogy a vendéglátóknál nem kevesebb, mint öt labdarúgó - Tóth Balázs, Kleinheisler László, Zsótér Donát, Lencse László és Szakály Dénes - akadt, akin az utóbbi években ott feszült a Vidi meze. Ugyanez elmondható a piros-kékekről is, mert Szolnoki Roland, és Gyurcsó Ádám felcsúti nevelés, de volt idő, amikor kispadon ülő Fejes András is itt játszott, a 2009 és 2011 között az NB II-ben, Videoton II néven vitézkedő együttesben.

Így nem csoda, hogy ez a párosítás helyezéstől függetlenül mindig presztízsmérkőzésnek számít, ráadásul a Puskás, pedig még sohasem győzte le a „nagy testvért” az NB I-ben.

Mindenesetre a vendégek veszélyezettek már rögtön a 2. percben, Gyurcsó baloldali szögletét Juhász Roland fejelte kapu fölé. A fehérváriak válogatott védőjén, pedig a múlt héten orvosi beavatkozást végeztek el Münchenben, ahol a hasfalát operálták meg. Ez igazán tetszett a mintegy hatszáz főnyi Vidi tábornak, akik elkísérték kedvenceiket, a tetejébe nekik még olyan szerencséjük is volt, hogy végig napozhatták a kilencven percet. Igaz különösebben nem is lehetett ennél nagyobb örömük, látva a játékot, mivel egymás hibáiból, éltek a csapatok, és igazán nagy lehetőség egyikük előtt sem kínálkozott. Bár a 18. percben egy előrevágott labdára indult el Tischler Patrik és Lencse, a labda utóbbi elé pattant Stopira fejéről, a csatár 12 méterről emelt kapura, a labda nem sokkal a jobb felső sarok mellett szállt el.  Majd Tóth Balázs próbálta lekopírozni előző heti találatát, akkor a Honvéd ellen egy szöglet után kipattanó labdát emelt be Kemenes Szabolcs kapujába. Ezt azonban a 33. percben megúszta Juan Calatayud. A 35. percben Gyurcsó szögletét Simon Ádám fejelte közelről kapura, a labda a felső lécről Juhász elé pattant, aki néhány méterről ismételt, és a bal kapufa tövére fejelt. A félidő vége felé többet kezdeményezett a Vidi, és lendületesebben kezdte a második játékrészt is, a 62. percben aztán a gólkirályi címre legnagyobb eséllyel pályázó Nikolics Nemanja hagyta ki a kihagyhatatlant, és átemelte a labdát a kapu, valamint Lubos Hajdúch fölött. Mindkét szakvezető idejekorán kihasználta mindhárom cserelehetőségét, a hazaiak egyértelműen az eredmény tartására, míg a piros-kékek kétcsatáros játékra átállva a támadásokat erőltették. A hajrához érve egyre többet pattogott a labda a Puskás térfelén, és a 83. percben Nikolics a 16-oson belülről meglőtt, bal alsó sarokra helyezett labdáját védte vetődve szögletre a jó ütemben kimozduló Hajdúch. Aztán Lencse lábában volt a meccslabda, de az egy az egyben kapura törő támadó Calatayudba lőtt Dinko Trebotics szorításában. A 91. percben emberhátrányba kerültek a fehérváriak, Paulo Vinícius begyűjtötte a második sárga lapját, de ez már nem sokat számított a Puskás Akadémiának, hiszen negyedik nekifutásra sikerült először pontot szereznie a Videoton ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!