ZTE FC

2015.03.21. 13:47

Szenvedett a ZTE FC, de a végén örültek

A ZTE FC a labdarúgó NB II 20. fordulójában a Soroksár elleni sikerrel lépett egyet előre, de Lendvai Miklós szerint ettől még nem lehet elszállni.

Kerkai Attila

S hogy hol van az a győzelem? Nos, ez az, amire a ZTE FC szimpatizánsai és persze a klub vezetői is már nagyon vágynak, hiszen a tavasz során még nem tudott nyerni az egerszegi csapat. Az eddigi négy forduló mérlege három döntetlen és egy vereség. Különösen a legutóbbi, Szeged elleni vereség a fájó pont a ZTE FC szakvezetése szerint, hiszen Lendvai Miklós vezetőedző szerint is csapata nem azzal a hozzáállással futballozott, mint ami elvárható lenne. Éppen ezért, nem ment el ő sem szó nélkül emellett és a szakvezető elmondása szerint is büntetett a csapaton belül és a továbbiakban is keményen fellép, ha nem megfelelő mentalitást tapasztal.

A Soroksár elleni mérkőzéstől pedig elsősorban győzelmet és megalkuvást nem ismerő győzni akarást várt el előzetesen együttesétől.

A ZTE FC kezdőcsapatából  ezúttal kimaradt Kovács G. és Vittman, a vendégeknél viszont ott van a kezdőben a rutinos Lisztes Krisztián, akire minden bizonnyal nagyon figyelnek majd a zalaiak. Lendvai Miklós is hangsúlyozta, habár a győzelem a legfontosabb csapata számára, ugyanakkor nagyon kemény meccsre számít, hiszen a Soroksár már eddig is bizonyította, hogy kellemetlen ellenfél bárki számára.

ZTE FC – Soroksár 1-0 (0-0)

Zalaegerszeg, 1085 néző. Jv.:Kovács J. Z. (Aradi, Kis Z.).

ZTE FC: Szappanos - Simonfalvi, Króner, Forgács, Fodor - Bíró A. (Daru, 76.), Szőllősi (Murai, 62.), Szakály A. - Bailo, Délczeg, Babati (Vittman, 85.).. Vezetőedző: Lendvai Miklós.

Soroksár: Holczer - Simita, Pandur, Farkas A. (Gyurácz, 18.), Tóbiás (Sándor I., 70.)-  Lannert, Huszák -  Szabó R. (Szenes, 56.), Lisztes, Gohér  - Lovrencsics B. Vezetőedző: Varga Attila.

Gólszerző: Króner (50.).

Kifejezetten kellemes időben melegítenek a csapatok, a nézőkre viszont még várni kell. 20 perccel a kezdés előtt még alig vannak a lelátókon, de a ZTE FC eddigi szereplése nem is hozta lázba a zalai drukkereket.

Érkeznek a csapatok, a ZTE tiszta fehérben, a Soroksár sárga-fekete csíkos mezben.

1. perc: Útjára indult a labda, a Soroksár kezdte a játékot.

3. perc: Máris itt az első hazai helyzet: Délczeg lépett ki a bal összekötő helyén, 12 méterről laposan lőtt, de Holczer lábában elakadt a labda.

5. perc: A zalaiak letámadnak, s tényleg úgy tűnik, hogy most nem akarnak semmit sem a véletlenre bízni. A Soroksár viszont figyel a szélekre, így eddig nem tudtak a hazaiak a védelem mögé kerülni.

8. perc: Most viszont Babati keverte meg jól a jobb oldalt, majd visszagurított az érkező Bíróhoz, akinek 18 méteres lövése fölé szállt. Kicsit állítani kell még az irányzékon.

10. perc: Az egerszegi játékosok sokat mozognak, különösen Délczeg az, aki mindenütt ott akar lenni, ami nem baj, hiszen ezzel is zavarja az ellenfelet. Közben ápolni kell az egyik vendégjátékost,az egy ütközés következtében fájlalja a fejét. Lovrencsicset lekísérték a pályáról, de már vissza is térhetett.

15. perc: Babatit rántotta le Tóbiás a 16-os jobb sarkánál. A szabadrúgást Babati végezte el, de ballábas lövése elzúgott a jobb felső sarok mellett. A Soroksár az első 15 percben nem jutott el érdemben a zalaiak tizenhatosáig, inkább védekezik, hiszen a ZTE FC igyekszik nyomás alatt tartani a vendégeket.

18. perc: Csere következik a Soroksárnál. Az imént Farkas Attila már ápolást kért az oldalvonal mellett, aki a combját fájlalta, s nem is tudja folytatni a játékot. Helyét Gyurácz vette át.

20. perc: Mintha kezdene éledezni a Soroksár, hiszen az utóbbi percekben az előzőeknél többet próbál kezdeményezni. Egyelőre eredmény nélkül, de igaz ez a zalaiakra is. A már említett Délczeg helyzeten kívül a házigazdák sem veszélyeztették a kaput.

23. perc: Délczeg lábát rúgta ki a 16-os vonala előtt Gyurácz, amiért jár a szabadrúgás. Méghozzá jó helyről, 17 méterről, kissé balról.  Babati most a jobb felső sarkot vette célba közelebb is járt a kapuhoz, mint korábban, de ez is fölé ment.

28. perc: Ez viszont egy szép és gyors vendégakció volt: Huszár játszott be az üres területbe, ahová érkezett Gohér és kissé balról, 12 méterről  megcélozta a jobb alsó sarkot, de Szappanos elcsípte a labdát.

30. perc: A ZTE FC noha igyekszik, mégsem tudott különösebben fogást találni az ellenfélen. Nem jut el helyzetig, amiből gól születhetne, enélkül viszont nem lehet nyerni, márpedig ez a cél hazai oldalon (is).

35. perc: Fodor szöktette Délczeget, aki beindult az üres területbe, érkezett a kapus, de a zalai csatárnak kissé hosszú volt az indítás, aki inkább talpon maradt a kapussal történt találkozáskor és jól is tette: ha elesik, az nyilvánvaló színészkedés lett volna. Meg sárga lap...

40. perc: A közönség most már gólt szeretne látni, a lelátói hangokból ezt lehet leszűrni.

43. perc: Pontatlan a ZTE játéka, ami főleg a támadó harmadban szembeötlő. Az irammal nincs gond, viszonylag sok a mozgás, s az is igaz: amikor kell, a Soroksár játékosai a kellő időben tördelik a játékot egy-egy taktikai faulttal.

45. perc: Egy perc a hosszabbítás.

45+1 perc: Végez az első félidőnek.

Egyelőre nincs gól, pedig ez kellene a közönségnek is, amely egy része elégedetlen. A ZTE FC viszont most valóban kezdeményező, sokat mozognak játékosai, de a pontosság még hiányzik ahhoz, hogy komoly helyzetet alakítsanak ki. A Soroksár taktikusan futballozik, ez mindenesetre megállapítható.

46. perc: Nincs csere egyik oldalon sem, kezdődik a második félidő.

47. perc: Babati 30 méteres szabadrúgását fogta Holczer.

50. perc: Vezet a ZTE FC! Bal oldali szöglet után a labda kissé laposan érkezett, de Króner berobbant és az ötösről kissé előrehajolva bólintotta a kapu jobb oldalába, 1-0. Megvan tehát az a gól, amire nagyon vágytak a hazaiak, de innentől sem állhat le a ZTE FC, ha valóban szeretné itthon tartani a három pontot.

54. perc: A Soroksár a bekapott találat után érezhetően nagyobb fokozatba kapcsolt. Két gyors kontrája is volt ugyanis a ZTE vezető gólja után, s erre figyelni kell.

56. perc: Csere a vendégeknél: Szabó R. megy le, érkezik Szenes.

60. perc: Króner kirúgta a stadionból a labdát, a közönség tapssal jutalmazza...A ZTE most megint többet birtokolja a labdát, de nem tud helyzetet kialakítani, pedig még egy gól nagy előrelépés lenne, de ez nem újdonság

62. perc: csere következik a ZTE-nél: Szőllősi helyett Murai érkezik.

66. perc: Kissé leült a mérkőzés, vagy legalábbis úgy tűnik, hiszen nincs helyzet, csupán mezőnyjáték. A ZTE FC támadásszövései akadoznak, nincs egy váratlan passz vagy megoldás.

68. perc: Murai kapott sárga lapot, valószínűleg azért, mert Lannerttel szemben szabálytalankodott, mert némi fáziskéséssel villant a lap.

70. perc: Murai most is villant és ez kell: a 16-os vonalától hirtelen, fordulásból lőtt, a labda pedig alig zúgott el a bal kapufa mellett. Cserélt a Soroksár: Tóbiás helyett Sándor I. a pályán.

73. perc: A Soroksár egyre pontosabban futballozik, sokpasszos játékkal jut el a zalaiak 16-osáig. Zalai szempontból az a szerencse, hogy egy láb mindig közbenyúl.

76. perc: Újabb hazai csere következik, ezúttal Bíró helyett Daru a pályán.

78. perc: Pandur mentett nagyot, a partjelző kifelé mutatott, de a játékvezető helyesen, felülbírálta segítőjét és szöglet következett, de mindegy, hiszen a beadásból nem lett veszély.

80. perc: Kezdődik  a hajrá, de még minden nyílt. A Soroksár játékában benne van az egyenlítés lehetősége, hiszen többet birtokolja a labdát és jól is teszik azt játékosai. A ZTE FC-nek még nagyon oda kell figyelnie.

84. perc: Daru kapott sárga lapot labdaelrúgásért.

85. perc: Babati helyett Vittman.

88. perc: Délczeg most is harcol, sokat fut, rá tényleg nem lehet panasz. És egy zalai helyzet: Bailo lépett be az üres területbe, egyedül vitte a labdát a kapu felé, de jobbra kisodródva, így csak elgurítani tudta a labdát a kapus mellett, középen nem jött senki.

89. perc: Huszák éles szögből, jobbról lőtt kapura, Szappanos a rövid felső elől mentett szögletre. A beívelés után mellé ment a hazaiak próbálkozása.

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

93: perc: Szenes közeli próbálkozása megy szögletre, ez pontot ért volna a vendégeknek. De nincs tovább, vége a találkozónak.

A ZTE FC tehát megnyerte e számára fontos találkozót, de a második félidőben nehéz pillanatokat élt át. A három pontot viszont megszerezte és számára most ez volt a fontos.

Fotók: Pezzetta Umberto

Edző nyilatkozatok

Lendvai Miklós: - Nem vagyok  elégedett  továbbra sem, viszont a mai mérkőzésen más felfogásban futballoztunk már, amivel léptünk  egyet előre. Most a legfontosabb az volt, hogy megnyertük ezt a mérkőzést, aminek ma még örülni kell.  Mindenkinek a földön kell maradnia, aki nem így teszi, az  le se szálljon, s akár tovább is repülhet  Egerszegről...

Varga Attila: - Az elmúlt hetek játéka azt mutatta, hogy a helyzeteket kidolgozzuk, de azokat kihagyjuk. Hiányzik  ezeknél a helyzeteknél a gyilkos ösztön,  viszont ma a korábbiaknál is kevesebb lehetőségünk volt. Amit a sors elénk rakott, azt ki kellett volna használnunk.  A tervünk az volt, hogy zárt védekezésből kontrázzunk, aminek csak az első fele teljesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!