Sport

2015.03.21. 16:30

Öttusa Világkupa: Kovács Sacinak a kombiban nem ment

Szombaton a női döntővel folytatódott Kairóban az öttusa Világkupa idei második fordulója. Csak egy magyar, a Volán Fehérvár válogatottja, Kovács Sarolta volt érdekelt, aki az utolsó számot a 6. helyről kezdte, de végül 17. lett.

Matók János

Az első számban, a vívásban a 21. helyen zárt a Volán Fehérvár kiválósága, Kovács Sarolta, miután 15 győzelme mellett 19 vereséget könyvelhetett el, s így 196 ponttal kezdte a döntőt. Ám következett a hagyományosan erős száma, az úszás, mely után jelentősen előrébb léphetett. Így is történt, hiszen a francia Clouvel mögött 2 perc 10.17 másodperccel a 2. legjobb időt produkálta, s ezzel 506 pontjával már fellépett a 7. helyre. Az élen ekkor az amerikai Isaksen állt 543 ponttal. Következett a lovaglás, s ahogy reméltük, Saci nem hibázott, így a maximális 300 pontot szerzett, ezzel 806 egységgel a 6. helyről várhatta a befejező számot, a kombit (futás és lövészet), amit elsőként a 843 ponttal rendelkező Isaksen kezdhetett el, de végül második lett. Mert a győzelmet a litván Asadauskaite (1364 pont) szerezte meg. Kovács sajnos valamit elrontott, mert a verseny végén 1268 ponttal a 17. helyen ért be a célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!