Sport

2015.03.21. 10:45

Dübörög a snapszerbajnokság

A Liget Bowling Klub adott otthont a 4. Magyar Snapszerbajnokság idei ötödik, szombathelyi versenyének.

Tóth Gábor

Harmincketten vettek részt az országos snapszerbajnokság szombathelyi fordulójában. Az erős mezőnyben ismét sok új versenyző tűnt fel. Ezúttal 33 nyert pontig tartott egy mérkőzés, a versenyt kieséses rendszerben, vigaszággal rendezte a kőszegi székhellyel bíró Magyar Snapszer Szövetség így a résztvevőknek több alkalmuk volt kijátszani lapjaikat. A győztes a lukácsházi Kőszegvári Péter lett, másodikként a csákánydoroszlói Sütő Ferenc, harmadikként a kőszegi Kozmor Imre, negyedikként pedig a szombathelyi Földvárszki István végzett.

- Az idei évben más rendszerben bonyolítjuk le a bajnokságot - árulta el a Magyar Snapszer Szövetség elnöke, egyben élversenyzője, Táncsics Péter. - Minden verseny számít az éves értékelésben, a résztvevők ranglistapontokat gyűjtenek, a szövetség pedig havonta közzéteszi az országos ranglistát. A december 28-ra tervezett döntőben a ranglista első 12 helyezettje vehet részt automatikusan, a fennmaradó négy helyért pedig rendezünk egy selejtezőt 27-én. Vagyis érdemes rendszeresen versenyezni. A célunk az volt, hogy minél több verseny legyen szerte az országban a szövetség egyébként 32 tornát szervez. De bárki rendezhet versenyt, bármely település feliratkozhat a versenynaptárunkba. A szövetség versenybíróval, kártyapaklikkal és nyereményekkel segíti a rendezést de legalább 16 játékos részvételét garantálni kell. A meghirdetett versenynaptár egyébként napról napra bővül, áprilisban Körmenden és Szombathelyen is lesz ismét verseny. Érdekesség, hogy több határon túli rendezvényen Tusnádfürdő, Révkomárom, Monte Carlo, Fiume Veneto, Baden is feltűnik majd a magyar kártya.

A 2015-ös ranglistát Táncsics Péter (Kőszeg) vezeti Lendvay Albert (Demjén) és Peszlen Tamás (Röjtökmuzsaj) előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!