Balatonfüred

2015.03.21. 20:05

Lipthay Hanna szeretetből úszik, mellette vív is

Balatonfüred - Lipthay Hanna remekül úszott a közelmúltban rendezett diákolimpia országos döntőjén Győrben, ahonnan aranyéremmel térhetett haza.

Heffler Péter

Több érmet is szereztek megyénk iskoláinak úszói két hete a vadonatúj győri Aqua Sportközpontban rendezett úszó diákolimpia országos döntőjén. Az eseményen az I VI. korcsoportba tartozó diákok vettek részt. Kimagasló eredményt ért a III. korcsoport (2002) B-kategóriájában 50 méter mellen Lipthay Hanna (Radnóti Miklós Általános Iskola, Balatonfüred), aki 38,89-es idővel mindenkit maga mögé utasított. Az első versenyemen, egy körzeti diákolimpián második lettem úgy, hogy szerintem még úszni se tudtam mesélt a kezdetekről Lipthay Hanna. Ezután kaptam kedvet és két éve kezdtem úszni Feri bácsinál, majd gyorsan itt is ragadtam. Olyannyira megszerettem ezt a sportágat, hogy nem is tudnék választani közötte és másik sportom, a vívás között. Minden edzést élvezek, legyen belőle egy verseny előtt akár öt-hat is - mondta mosolygósan a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola tanulója.

Edző és tanítványa: Tóth Ferenc és Lipthay Hanna

Elmondása szerint komoly céljai vannak a sportban, de az edzések mellett még bőven van lehetősége más hobbijának is hódolni, ugyanis még zeneiskolába is jár, ahol csellózni tanul.

Céltudatosnak és kitartónak tartja edzője a fiatal úszót. A tavalyi verseny után határozta el, hogy diákolimpiai bajnok lesz, amiért annyit dolgozott az elmúlt időben, hogy idén meg is csinálta. Példamutató az akaratereje - mondta Tóth Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!