Sport

2015.03.22. 09:47

Dévai Boglárka hatodik a világkupán

Cottbus – A Szombathelyi Sportiskola tornásza, Dévai Boglárka hatodik helyet szerzett a németországi világkupaverseny ugrásdöntőjében.

Unger Tamás

A Szombathelyi Sportiskola 16 éves tornásza, Dévai Boglárka is képviselhette a magyar színeket a 39 alkalommal megrendezett, Mesterek Tornája elnevezésű cottbusi világkupaversenyen – az 52 fős női mezőnyben a kétszeres olimpikon Böczögő Dorinával együtt.

A tavalyi ifjúsági olimpián ugráson hatodik helyezett Bogi ezúttal is ezen a szeren volt a legjobb. A selejtezőből 13,766 ponttal jutott be az ugrás szombati nyolcas fináléjába, ahol aztán sikerült megtartania a hatodik helyezést. Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványának két ugrását 13,637 átlagponttal jutalmazták a pontozóbírók. Az aranyérmet az üzbég Csuszovitina érdemelte ki 14,875 ponttal.

Dévai Boglárka akárcsak az ifjúsági olimpián, ezúttal is ugráson volt a legjobb Fotó: Unger Tamás

A másik magyar tornásznő, a békéscsabai Böczögő Dorina a legjobb nyolc ött felemás korláton a negyedik (13,45 heyet szerezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!