Sárvár

2015.03.23. 12:20

"Ne csak a szükségét, értelmét is lássák a munkának!" - Sárváron járt a Fidesz frakciószóvivője

Sárvár - Egyebek között a keményen dolgozó polgári középosztály megerősítésének fontosságát hangsúlyozta Tuzson Bence, a Fidesz frakciószóvivője Sárváron.

Cseszkó Tamás

Ágh Péter meghívására érkezett Tuzson Bence, a Fidesz frakciószóvivője Sárvárra pénteken. A kezdés előtt tíz perccel már nem lehetett üres széket találni a Nádasdy-vár dísztermében.

- –Öröm látni, hogy ilyen sokan eljöttek – mondta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, a rendezvény házigazdája. Szavai szerint fontos, hogy ne csak a választási kampány alatt találkozzanak a jobboldali közösség tagjai, hanem az építkezés idején is. – Fontos tudni, hogy hol tartunk, és mik a következő időszak fő feladatai – fogalmazott a képviselő, majd átadta a terepet Tuzson Bencének.

A politikus első ciklusát kezdte a Parlamentben, ennek ellenére régóta részt vesz a közéletben, a rendszerváltás után Antall József ifjúságpolitikai tanácsadója volt, majd később önkormányzati képviselőként is dolgozott. Előadásában kiemelt szerepet kapott a középosztály megerősítésének fontossága, szavai szerint az a cél, hogy a jelenleg nehezebb anyagi körülmények között élő, ugyanakkor keményen dolgozó emberek is érezzék a megbecsülést.

– Azt akarjuk, hogy aki dolgozik, egyre könnyebben tudjon megélni a munkájából.Ne csak a szükségét, hanem az értelmét is lássák a munkájuknak, hogy a családok hosszabb távon is tudjanak tervezni, hogy ne okozzon nekik gondot egy-egy rendkívüli kiadás – fogalmazott Tuzson Bence.

Szólt arról is, hogy az ellenzék állításával szemben javultak a szegénységi mutatók is, a jóléti intézkedések 2013-ra érzékelhetővé váltak.

– Vannak eredményeink, és ezekre az eredményekre építve tovább is tudunk menni a következő időszakban – mondta a képviselő, hozzátéve, hogy nem szabad, hogy közvélemény-kutatási adatok kizökkentsék a kormányzópártot.

Fotó: Cseszkó Tamás

A fórumon szó eset egyebek között a rezsicsökkentésről, a munkahelyek védelméről és a segély helyett munkaalapú társadalom programjáról.

– Elszámoltattuk a bankokat, és véget ért az „apróbetűs banki szerződések" korszaka – hangzott el.

Tuzson Bence elmondta, 2026-tól fokozatosan nőni fog a két gyermek után járó adókedvezmény, 2015. július 1-jétől elindult az otthonteremtési program, folytatódik a pedagógus-életpályamodell, új óvodák épülnek, és ingyenes közétkeztetést biztosítanak a gyermekeknek.

A fórum végén a képviselő több kérdésre is válaszolt, egyebek között az Iszlám Állam elleni harc szükségességéről és a jobboldali médiahelyzetről is érdeklődtek a jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!