Sport

2015.03.24. 15:55

Wittmann pechje

Walbrzych - Négy szabadfogású súlycsoport küzdelmeivel megkezdődött az első hivatalos U23-as birkózó Európa-bajnokság. A lengyelországi viadalon Wittmann Kristóf is szőnyegre lépett korosztályos klasszisok ellen.

Timár Gergely

Az U23-as Eb 23 fős magyar csapatába Wittmann Kristóf, a Haladás VSE még juniorkorú, 97 kilós birkózója is bekerült. Veréb István 18 éves tanítványa a korosztály országos bajnokságán szerzett elsőségével vívta ki az indulás lehetőségét. A 97 kilóban 19-en indultak. Kristóf nagyon belehúzott; nyolcad döntőbeli ellenfele az a Nurmagomed Gadzsijev volt, aki már kadet korosztályban is nyert Európa-bajnoki címet, tavaly pedig a junioroknál lett kontinensbajnok.

Wittmann Kristófnak nagyon nehéz sorsolása volt. Fotó: Timár Gergely

A HVSE birkózója nem tudta megfékezni az azerit, aki technikai tussal (12-0) nyert. Gadzsijev meg sem állt a döntőig, így Wittmann Kristóf még egy lehetőséget kapott a vigaszágon. Sajnos a Zajnulla Kurbanov elleni mérkőzése is hasonlóan alakult (0-10) – az orosz tavaly ezüstös lett a junior Eb-n, idén pedig már nagy nemzetközi felnőtt versenyeken is letette a névjegyét.

A négy magyar közül Nagy Mihály (74 kg) jutott legtovább – a vigaszágról –, a bronzéremért birkózhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!