Jégkorong

2015.03.26. 21:09

Szép búcsúra készülnek a Dunaújvárosi Acélbikák

Dunaújváros - A Dab.Docler jégkorongcsapata ma 16.30 órakor Székesfehérváron a Magyar Kupa négyes döntőjében a Miskolc ellen korcsolyázik jégre.

Agárdy Csaba

A ViszlóTrans a Magyar Kupa-döntő névadója. Péntektől Székesfehérváron játszik a négy legjobb magyar csapat. A magyar EBEL-csapat a magyar bajnokság első három helyezettjét látja vendégül a Magyar Kupa négyes döntőjében. A mérkőzésekre a Fehérvár AV19 szezonbérletei érvényesek. A vendégek és a bérlettel nem rendelkező hazai szurkolók számára pénteken és szombaton is az első mérkőzés előtt két órával nyit a pénztár.

Belépőjegyárak (napijegyek). Diák- és nyugdíjasjegy: 900 forint. Felnőtt állójegy: 1700 forint. Ülőjegy (korlátozott számban kapható): 2800 forint.

A rendezvény apropóján a Fehérvár AV19 elárverezi a csapat bemelegítésnél használt mezeit, a befolyt összegből pedig a Polgárdi-Tekerespusztai otthon lakói számára vásárol a szakosztály két darab televíziót.

A mérkőzések MOL Liga-szabályok szerint zajlanak. Hat légiós nevezhető csapatonként. Hatvan percnyi játék után döntetlen állás esetén 5 perc hosszabbítás következik négy a négy elleni játékkal, ha nem születik döntés, büntetők következnek.

A Magyar Kupa menetrendje:

2015. március 27., péntek, 16:30 Miskolc- Dab.Docler

19:30 Debrecen -Fehérvár AV19

2015. március 28., szombat

15:30 bronzmérkőzés (Sportklub Tv, élő)

19:00 döntő (Sportklub Tv, élő)

Azari Zsolt az egyik legjobb formában lévő Acélbika
Fotó: Zsedrovits Enikő

Eddig a hivatalos információk. De nézzük, hogyan várja a hétvégét a Dab.Docler válogatott csatára, Azari Zsolt:

- Amikor Spisák Róbert utoljára Dunaújvárosban dolgozott, sok lehetőséget kaptam tőle. Talán ennek is volt köszönhető, hogy az év legjobb újoncának választottak akkor.

A csatár arra a kérdésünkre, hogy a bajnoki hajrára kellett-e az edzőváltás, hogy Donald MacLeant Spisák Róbert váltsa, így válaszolt: A MOL Liga elődöntőben kiestünk az Érsekújvár ellen. Utána úgy éreztem, hogy MacLeant nem nagyon érdekelte semmi. Spisákkal feljöttünk. Mindannyian komolyan vesszük a kupadöntőt. Minden esélyünk megvan arra, hogy jól szerepeljünk. A MOL Ligában a Miskolc ellen jól ment nekünk a játék, a hat mérkőzésből négyet megnyertünk. A mai meccsen bármi lehet, de mi döntőt szeretnénk játszani. Csapatunk képes arra, hogy szépen búcsúzzon a szezontól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!