Sport

2015.03.27. 16:39

Diákolimpia: Dartsos érmek

Budapest - Farkas Dániel és Tóth Tamara révén két bronzéremmel tértek haza a szombathelyi dartsosok a diákolimpia országos döntőjéről.

Tóth Gábor

Budapesten rendezték a darts diákolimpia országos döntőjét, hagyományosan steel szakágban. Az erőpróbán a Szombathelyi Darts Club 17 versenyzővel képviselte a vasi színeket.

Farkas Dániel harmadik lett.

Az V-VI. korcsoportos fiúk mezőnyében (44 induló, 501 sima, majd a 16 között dupla kiszálló) Farkas Dániel (Savaria) szerzett bronzérmet. Míg a III-IV. korcsoportos lányok között (19 induló, 301 sima kiszálló) Tóth Tamara (Bercsényi) állhatott ugyancsak a dobogó harmadik fokára. Jól teljesített még Lakner Dávid (Bercsényi), aki negyedikként zárt az I-II. korcsoportos fiúknál (32 induló, high score lebonyolítás). Valamint említésre méltó Misik Lili (Bercsényi) hetedik pozíciója a III-IV. korcsoportban, illetve Lakner Martin (Bercsényi) kilencedik helyezése az V-VI. korosztályban.

Tóth Tamara áll a dobogón. Fotó: Szombathelyi DC

– Elégedett vagyok, szépen szerepeltek a fiatalok – értékelt a Szombathelyi Darts Club képviseletében Foki Gábor. – Tóth Tamara bronzérme azért értékes, mert most először indult versenyen. A másik dobogósunk, Farkas Dániel eddig csak a városi bajnokságban jeleskedett, most tette próbára magát először az országos mezőnyben – mint látjuk, megállta a helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!