Veszprém

2015.03.27. 12:51

Sporttal a rászorulókért

A rászoruló gyermekes családok és a fogyatékkal élő fiatalok támogatása sportrendezvénnyel is sikeres lehet.

Kutasi Zsófia

Ez adta az alapötletet ahhoz, hogy a Veszprém - Főegyházmegyei Karitász együttműködő partnereivel, a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központtal és a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Általános Iskolával közösen megrendezze a Karitász Olimpia, jótékonysági sportnapot.

- A közös programok eddig is sikeresek voltak, ennek az együttműködésnek a jegyében tartjuk meg a sportnapot – fogalmazott Pálfalviné Ősze Judit, a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ igazgatója sajtótájékoztatón.

A Karitász Olimpián számos program, sportverseny várja az érdeklődőket, sportolni és segíteni vágyókat - hangzott el a sajtótájékoztatón. A képen Pálfalviné Ősze Judit és  Zagyva Richárd 
Fotó: Kutasi Zsófia

Zagyva Richárd, a Főegyházmegyei Karitász igazgatója kiemelte, a rendezvénynek több aktualitása is van. Nemrég tartottak nagyböjti élelmiszergyűjtést és több jótékonysági programot, melyekhez most egy figyelemfelhívó akcióval is csatlakoznak.

A sportnap melyet április 11-én a Padányi iskola tornatermében tartanak, célja nehéz sorsú gyermekes családok és fogyatékkal élő fiatalok támogatása közös sportolással. Számos program, sportverseny várja az érdeklődőket, sportolni és segíteni vágyókat. A nevezéses sportágak nevezési díjai élelmiszeradományok, a futball esetében a nevező csapatok pénzadománnyal segítik a jótékonysági célt. A további programokba nevezés nélkül is be lehet csatlakozni.

A sportnap fővédnöke és díszvendége Márfi Gyula érsek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!