Jégkorong

2015.03.27. 21:14

A Fehérvár a Miskolci Jegesmedvékkel küzd meg a döntőben

Székesfehérvár - A Miskolci Jegesmedvék a DAB.Doclert, a Fehérvár AV19 a Debrecent győzte le simán pénteken, a jégkorong Magyar Kupa elődöntőjében, így szombaton a házigazdák a borsodiakkal küzdhetnek meg a fináléban.

Bobory Balázs

Pikáns párosítással indult a Viszló Transz Magyar Kupa első elődöntője, bár a bajnokságban hat mérkőzésből négyet a Dab nyert meg, ennek ellenére nem az ő szájízük szerint indult az összecsapás. Igazán meglepőnek tűnt, hogy minden különösebb megerőltetés nélkül kétgólos előnyhöz jutottak a több egykori fehérvári nevelésű játékossal felálló Macik. Bálizs Bence, Tóth Adrián, Hajós Roland, és Roczanov Dezső aztán bizonyították, hogy most is jó helyen van náluk a korong, és több alkalommal is megoldhatatlan feladat elé állították a kissé szárnyaszegett újvárosi gárdát. Talán Hüffner Adrián kék vonalról megeresztett bombagólja volt az első igazán hokira emlékeztető jelenet a vendégek játékában.

- Sajnos nem sikerült úgy felpörögnünk, ahogy kellett volna, ezt annak a rovására írom, hogy nem játszottunk már tétmeccset közel egy hónapja. A Miskolc komoly szériából érkezett, erősebb meccseken edződött, mint mi. Az elején kicsit beragadtunk, és nem véletlen, hogy két góllal vezetett az ellenfelünk. Utána úgy éreztem, hogy tudnánk fordítani, mert több nagy helyzetünk is volt, de talált még két gólt a Miskolc. vallott a meccsről a bekk.

Igen, amolyan húzd meg, ereszd meg játékot játszottak a miskolciak, és erre nem nagyon volt ellenszere a Dab-nak. Döntőnek bizonyult a második harmad, amikor egy percen belül kétszer is betalált az egykori fehérvári kedvenc, mára, pedig sikeredzővé avanzsált Majoross Gergely csapata. Innen már nem tudtak felállni a piros-fehérek, bár a végén még villant Hüffner botja, de ezzel csupán a klasszikus 6-3-as végeredményt alakította ki.

- A Miskolc kétgólos előnye ellenére visszajöttünk a meccsbe, és volt is néhány lehetőségünk. Ha ezek közül egyet-kettőt ki tudtunk volna használni, akkor talán másképp alakul - értékelt Robert Spisák a lefújás után.

A második mérkőzés, a Fehérvár- Debrecen csata előtt több ok is volt az örömre.

Pénteken derült ki, hogy Hetényi Zoltán visszatérhetett az Ördögök csapatába, közel egy év, és egy nagyon súlyos betegség után. Megjárta a poklot a válogatott hálóőr, nem csoda, hogy a mérkőzést megelőzően vidáman intett az őt éltető szurkolóknak.

Aztán következett lapunk hagyományos díjának, az Aranyalmának az átadása, az öttusázó Demeter Bencét, az ifjú Erdély Csanádot, és a 2014-es év legjobb Fejér megyei csapatát, a Fehérvár AV19-et tapsolta a hálás szurkolósereg.

Nos, eddig tartott az örömünnep, legalábbis az első harmadban más ok nagyon nem volt a hazai vígasságra. Önmagához képest lassú, körülményes fehérvári alakulat korizott a jégre, és ezt megérezte a lelkes, kiváló kapussal rendelkező debreceni csapat, és meg is szerezte a vezetést Ladányi Balázs révén.

A második harmadtól aztán nagyobb sebességre kapcsoltak a fehérváriak, a középső játékrészben Mike Boivin és Szirányi Bence bombájával sikerült megfordítani a mérkőzést, hogy a hajrában jöjjön a góleső.

A harmadik játékrészben ötöt ütött az elfáradó hajdúságiaknak a Volán és magabiztosan jutott a döntőbe, ahol azért rágósabb falat, a Miskolc vár rá szombaton, 19 órától.

A legnagyobb öröm mégis Hetényi Zoltán visszatérése, aki tíz percet kapott az elődöntőben, és természetesen kapott gól nélkül hozta le ezt az időszakot.

Fehérvár AV19 - Debreceni HK 7-1 (0-1, 2-0, 5-0)

Székesfehérvár, 2700 néző. Vezette: Kincses, Mayer, Kis-Király, Soltész.

Fehérvár: Rajna (Hetényi Z.) BOIVIN 1 (3), EJDEPALM 1, Marino (1), BARTALIS 1 (1), Kovács Cs. (1) SZIRÁNYI 1 (2), Wehrs, Banham 1, Sarauer 1, Kóger (1) Tokaji, Orbán, Benk (1), Sikorcin 1, Magosi Hetényi P., Varga A., Nemes (1), Németh A. Vezetőedző: Rob Pallin.

Debrecen: BORODIN (Tőke) Csíki, Voronov, Hári, BERTA (1), LADÁNYI 1 Sadikov, Wéber, Dancsfalvi (1), Sijka, Vaszjunyin Tőkési, Prakab, Kurilyuk, Okos, Odnoga Könczei, Kaskov, Vincze P. T. Vezetőedző: Jevgenyij Muhin. Kiállítások: 9 p.+végleges fegyelmi (Magosi), illetve 21 p.+végleges fegyelmi (Voronov)

 

 

 

Miskolci Jegesmedvék - Dab.Docler 6-3 (2-1, 3-1, 1-1)

Székesfehérvár, 400 néző. Vezette: Haszonits, Halassy, Soós D., Muzsik

Miskolc: BÁLIZS DUDAS 1 (1), BOYLE 1 (1), Láda B. 1, Metcalfe, Cohen 1 (1) Gőz, Sagert, HAJÓS (1), Dansereau (2), Tóth A. Vojtkó, Dósa, Nagy K. (2), Becze T. (1), O Donnell 1 Láda P., ROCZANOV 1, Ritó, Miskolczi (1), Popovics (1). Vezetőedző: Majoross Gergely

Dunaújváros: Sevela (Hajek) HÜFFNER A. 2, Pozsgai (1), Galanisz (1), Azari, Szappanos Martine, Erdélyi, Somogyi (1), PAVUK (2), Croteau 1 Nagy R., Mestyán, Peterdi, Gröschl, Eskelinen Hruby, Kovács V.L., Szepessy, Magosi E., Léránt. Vezetőedző: Robert Spisak

Kiállítások: 10 ill. 10 perc + 10 perc fegyelmi (Martine)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!