Programok

2015.03.29. 07:57

Programok, rendezvények Zala megyében március 30-tól

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények március 30-tól. Böngésszen, és válogasson!

ÁPRILIS 22.

Föld napja a természetben

Zalaegerszeg – A Nemzetközi Föld Napja alkalmából április 22-én két természetjáró programot is rendez a Balaton-felvidéki Nemzeti Park. Akik a Hévízi-tó környékének védett természeti értékeire kíváncsiak, azokat 14.30-ra várják a gyógyfürdő főbejáratához: innen indul az 5 kilométer, illetve 2 óra hosszú séta. A Kis-Balaton madárvilága iránt érdeklődők találkahelye a Kányavári-sziget. Itt a 2 kilométer hosszú Búbos vöcsök tanösvényt lehet bejárni. A részvétel mindkét programon ingyenes.

 

ÁPRILIS 17.

Snétberger és zenésztársai

Zalaegerszeg – Április 17-én, 19 órakor a Snétberger, Jormin, Baron Trio ad koncertet a városi hangversenyteremben. Snétberger Ferenc pályája bő három évtizede tart, s lendületéből mit sem vesztett. Tehetségéből adódóan akár gitározhatott volna úgy is, mint Al Di Meola vagy George Benson, de ő a nehezebb utat választotta: saját hangot keresett. Egy összetéveszthetetlen, bensőséges hangot, amelyben a klasszikus zenei előképzettség, a roma hagyomány, a flamenco és a jazz egyszerre van jelen. Ez emelte ki őt a világmezőnyből. Számtalan saját dala mellett darabot írt a holokausztról gitárra és nagyzenekarra. 2011-ben megalapította a Snétberger Zenei Tehetség Központot, amely hátrányos helyzetű gyerekek képzésével foglalkozik. Új triójában két legendával játszik együtt: a svéd bőgőssel, Anders Jorminnal, valamint az amerikai avantgárd dobossal, Joey Baronnal.

Borbírálat

Zalaapáti – Április 17-én, pénteken 17 órakor kezdődik a helyi művelődési házban a hagyományos borverseny értékelése. A mintákat április 16-án 14-19 óra között, április 17-én 14-16 óra között várják a szervezők a zalaapáti művelődési házban. A nedűket Dr. Kocsis László professzor, PEGK kertészeti tanszékvezető; Kovács Ottó szakmérnök; Vízvári Sándor szőlész-borász; Szládovics László szőlőtermelő-borász értékeli.

Picasso-kiállítás - A XX. századi avantgarde művészet alkotásai

Lendva – A korábbi évek gyakorlatának megfelelően április 17-én egy újabb jelentős képzőművészeti tárlat nyílik a határon túli város Galéria és Múzeumában.

 

ÁPRILIS 11.

ÉdesBáytámKisfiam - Köszönet

Zalaszentiván – Április 11-én, szombaton az Élhetőbb Zalaszentivánért Közhasznú Egyesület, a Zalaszentiváni Római Katolikus Plébánia jótékonysági irodalmi-zenés délutánra várja mindazokat, akik szeretnének találkozni a kötet szerzőjével, Széperdei Zsolttal. A szervezők egyúttal köszönetet mondanak a sok-sok segítségéért, ajándékműsorral kedveskednek! A rendezvény házigazdája: Dormán Miklós Zalaszentiván polgármestere. A rendezvény védnöke: Sömenek István érseki tanácsos, plébániai kormányzó

Az rendezvény helyszíne: Zalaszentiván, IKSzT nagyterme.

Program: 
14.00 óra Megnyitó Dormán Miklós polgármester úr
14.05 óra ApátiCitera Szakkör - Bohémdalok 
14.20 óra: Köszöntő beszéd - Sömenek István érseki tanácsos
14.30 óra: Tőzike Dalkör - Népdalok
14.45 óra: Horváth Z. László - Megmondtam én... című műsora
15.10 - 15.45 kötetlen beszélgetés a versek szerzőjével, agapé. 
A rendezvény látogatása díjtalan, adományokat a szervezők szívesen elfogadnak.

 

ÁPRILIS 10.

Nagy Gáspárra emlékezve

Nagykanizsa - Nagy Gáspár emléke, emberi és művészi nagysága előtt kíván tisztelegni a Hevesi Sándor Művelődési Központ, mely ennek jegyében vers- és prózamondó találkozót rendez április 10-én 14 órakor. A találkozóra amatőr vers- és prózamondók jelentkezését várják felsős és középiskolás korcsoportokban. Két mű előadásával nevezhetnek az irodalombarát fiatalok április 2-ig. Kötelező egy vers, próza, vagy prózarészlet Nagy Gáspártól, a szabadon választandó pedig XX. századi magyar irodalom lehet.

Lélek-kereső versdalok

Zalaegerszeg  - A Költészet Napja apropóján a közeljövőben több helyszínen is zenés költészeti tart a Magyarucca Egyesület. Az Innen és túl – Lélek-kereső versdalok című programot április 10-én, este hat órától a misefai kultúrházban, másnap délután fél öttől a tornyiszentmiklósi művelődési házban, majd 12-én, vasárnap  este hattól pedig Kustánszegen adják elő.

 

ÁPRILIS 9.

Fűzfa Balázs előadása

Zalaegerszeg – A költészet napja alkalmából április 9-én, csütörtökön 13 órakor dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, a szombathelyi egyetem docense tart előadást „Gondoltam fenét!" – jelek és jelrendszerek a költészetben és a világban címmel előadást a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

 

ÁPRILIS 8.

Énekmondó koncert

Zalaegerszeg – Kortárs költők megzenésített verseit adja elő az Énekmondó Együttes (Farkas Gábor, Kelemen Gyula, Kelemen Béla, Kaszás Bernadett, Major Erzsébet) április 8-án, szerdán este 18 órakor a megyeszékhelyi zsinagógában. A zenekar vendége lesz az ír keresztény zenét játszó GráDics együttes, valamint verset éneklő diákok is szerepelnek.

 

ÁPRILIS 7.

Emlékezés Széchenyire

Zalaszentgrót  – Széchenyi István gróf halálának 155. évfordulója előestéjén csendes megemlékezésre, mécses gyújtásra hívja a városban működő lokálpatrióta tömörülés, a Tölgyvári Kör a zalaszentgrótiakat április 7-én, kedden este 8 órára a Széchenyi-szoborhoz. Az emlékezésen résztvevők mécsest, vagy egy szál virágot vigyenek magukkal, kérik a szervezők.

Szalay Csaba, a kör aktivistája és Baracskai József polgármester a szobornál egy korábbi koszorúzás alkalmával.

Pészah ünnepén

Zalaegerszeg  – A megyeszékhelyi zsidó hitközség a vallási hagyományaiknak megfelelően április 7-én, délután 17 órakor tartja az Eötvös utcai 3. szám alatti közösségi házban a keresztény húsvéthoz hasonlatos pészah ünnepét széder estével egybekötve. A felekezet ilyenkor emlékezik meg a Mózes vezette egyiptomi kivonulásra, valamint egyben ez a kovásztalan kenyér ünnepe is, amely a vándorlással áll összefüggésben.

 

ÁPRILIS 6.

Piknik

Húsvéthétfőn a majorbéli zenés húsvéti piknikkel nyitja meg kapuit a keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely. Délelőtt fél 11-kor a Brumi Bandi Band zenél, majd 15 óráig a család apraját-nagyját várják: kézműves foglalkozások, nyuszi simogató, szabadtéri játékok, buborék és lufi fújás, fűszeres ismertetők és kóstolók szerepelnek a programban és akár piknikezhetnek is a látogatók.

 

ÁPRILIS 5.

Vigadalom

Hévízen a Deák téren várják az érdeklődőket a húsvéti vigadalomra. Vasárnap és hétfőn 14 órától népi játszótér vár kicsiket és nagyokat. Az ünnep első napján 17 órától gólyalábas húsvétolás lesz, majd 19 órakor kezdődik a Molnár Dixieland koncertje, Berki Tamás jazzénekes közreműködésével. Húsvéthétfőn 17 órakor a Roppantó Táncegyüttes ünnepi gálaműsorral lép fel, majd a 19 órakor kezdődő Cimbaliband koncert zárja a programot. Mindkét napon gasztronómia és kézműves vásár is várja a látogatókat.

 

ÁPRILIS 4.

Tisztelgő megemlékezés

Zalaegerszeg – A zalaegerszegi MEASZ (Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége) elnevezésű szervezet április 4-én, szombaton délelőtt 10 órakor a II. világháború végén lezajlott eseményekre és Magyarország felszabadulásának 70. évfordulójára emlékezve a szovjet hősi temetőben tart tisztelgő koszorúzást. A szervezők várják az érdeklődőket.

A várkapitány emlékére

Gelse – Kanizsa vár török uralom alóli felszabadulása, illetve a vár leghíresebb kapitánya, Thury György emlékére immáron 26. alkalommal kerül sor szombaton a Kanizsa Kul-Túra Egyesület által szervezett Thury György Természetjáró Emléktúrára. A rajt és a cél helye egyaránt a gelsei Hét Ördög Vendéglő, a 10, 20 és 30 kilométeres távok rajtjai 8 órától indulnak. Utóbbi során a túrázók felkeresik a Csibiti-tavat, Nagybakónakot, a József-hegyet, az Öröm-hegyet, Kerecsenyt, illetve a Gelse melletti török-csapást.

Húsvéti játszóház

Kustánszeg – Húsvéti játszóházba várják a gyerekeket április 4-én 10 órakor a kustánszegi IKSZT-be. A nyuszi ajándékait is megkeresik a résztvevők.

Expresszjárat

Szombaton húsvéti expresszjárat indul az erdei kisvasúton Lentiből Csömödérbe, 10 órakor és 13.30-kor. A programban szerepel nyuszifészek keresés a két állomás területén és a vonaton, valamint nyuszi simogatás a csömödéri játszóparkban.

Családi húsvétolás

Balatongyörökön szombaton kettő órától a Jüngling Zoltán Közösségi Ház kertjében elrejtett csokitojásokra „vadászhatnak” a gyerekek, akiket majd a Király nyulai című előadással szórakoztat a Majorka Színház. Fél négytől kiderül az is, vajon ki tudja a tojást a legtávolabbra gurítani, hiszen régi népi gyermekjátékokat elevenítenek fel. A programot a hat óráig tartó –Varázshangok Egyesület által vezetett – családi játszóház zárja.

Termelői vásár

Szombaton 9 órától az ünnepre tekintettel rendhagyó programokkal kedveskedik a nagykanizsai önkormányzat a népszerű „Vásár(olj) Kanizsán!” termelői vásár alkalmából. Amíg a szülők feltöltik az éléskamrát a helyi és környékbeli termelők áruival, addig Nyúl(j) a kosárba! címmel a gyerekeket kézműves foglalkozások várják.

Termelői piac

Húsvét előtt ismét megnyílik az első balatoni hal- és termelői piac Gyenesdiáson szombaton 15 órakor. Ezt követően 16 órától a „Jó Laci betyár” műsorára várják a közönséget, közben helyi termelők kínálják portékáikat, húsvéti finomságaikat. A Pannon Egyetem Georgikon Kar Burgonyakutatási Központ a keszthelyi burgonya fajtákat mutatja be, a Természet Háza kézműves foglalkozásra várja a gyerekeket.

Múzeumi játszóház

Szombaton 10 órától a Thúry György Múzeum hagyományos húsvéti játszóházba invitálja a családokat. Az intézmény udvarán nyuszi kiállítás és simogató mellett hagyományos tojásfestés, díszek készítése, locsolóvers tanulás várja a gyerekeket, valamint akinek még marad energiája, akár még táncra is perdülhet.

Mosolyvarázs

Szombaton 13 órától a kanizsai „Mit tehetnék érted?” karitatív ifjúsági közösség húsvéti mosolyvarázs programjában a diákok a szociális intézmények lakóinak kedveskednek műsorral. A fiatalok célja, hogy az ünnep alkalmával mosolyt csaljanak a hajléktalan szállón és a gyermekotthonban élők arcára.

Játszóház

Húsvéti játszóházba várják az érdeklődőket szombaton 10 órától a kustánszegi IKSZT-be. Egyebek mellett tojásfestés, ragasztás, ajándékkeresés vár a résztvevőkre.

MOZI

Zalaegerszeg: Art Mozi: 16.30 Végre otthon! (amerikai családi animációs film); 18.15 Elemi szerelem (francia romantikus dráma); 20.00 Havannai éjszaka (francia-kubai filmdráma); Cinema City: 11.30, 14.15, 17.00, 19.45, 22.30 Halálos iramban (amerikai akciófilm); 12.40, 17.20, 19.30, 21.40 Bérhaverok (amerikai filmvígjáték); 15.00, 17.30, 20.00, 22.30 A beavatott sorozat: A lázadó (amerikai kalandfilm); 13.20, 15.40, 18.00 Hamupipőke (amerikai film); 20.15 Éjszakai hajsza (amerikai akció-kalandfilm); 15.10 A cipőbűvölő (amerikai vígjáték); 22.30 Focus – A látszat csal (amerikai vígjáték); 11.00, 13.00 Spongyabob: Ki a vízből (amerikai animációs filmvígjáték); 10.45 Csingiling és Soharém legendája (amerikai animációs film)

Kanizsa: Cinema: 17.15, 20.00 Halálos iramban (amerikai akció-kalandfilm); 18.15 Bérhaverok (amerikai filmvígjáték); 16.15 Végre otthon (amerikai animációs film); 15.00 Hamupipőke (amerikai film); 20.30 A szomszéd fiú (amerikai thriller)

Hévíz: Fontana: 1. terem: 14.30 Spongyabob: Ki a vízből (amerikai animációs film); 16.00 Végre otthon (amerikai animációs film); 17.45, 20.00 Halálos iramban 7. (amerikai akciófilm); Kisterem: 17.00, 19.00 Havannai éjszaka (francia film)

 

ÁPRILIS 3.

Nagypénteki keresztút

Zalaegerszeg - Április 3-án emlékezik meg az egyetemes keresztény egyház Jézus megváltó, üdvösségszerző kereszthaláláról. A zalaegerszegi plébániák közös keresztútja 19 órakor kezdődik; a Mária Magdolna (Nagy)templomtól indul a Kossuth Lajos utcán át a Kálváriáig.

Mindennap nyitva a vár

Egervár – Pénteken indul a szezon az Egervári Várkastélyban. A várkastély ezentúl a hét minden napján, reggel nyolc és este tíz óra között tart nyitva, egészen szeptember 27-ig. A programokról és a nyári színházi évadról egyebek mellett a várkastély közösségi oldalán lehet tájékozódni.

A hétszer született költő

Nagykanizsa  – Száztíz éve, 1905. április 11-én született József Attila költő. Munkássága és a magyar költészet napja előtt tisztelegve, április 3-án 18 órától A hétszer született költő – József Attila címmel Barna Erika Viktória grafológus, írásszakértő, pszichológus tart vetített képes előadást a Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem keretében Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban.

Ügyességi vetélkedők

Húsvét alkalmából színes program kavalkáddal készül a Zalakarosi Fürdő. Pénteken 10.30 órakor lendületes aquafitnessel indul a húsvéti nyuszi buli. 16 órától az Alma Együttes koncerttel szórakoztatja a legkisebbeket, melyet Béres Alexandra bűvös mesetornája követ. Szombaton 14 órától a fedett gyermekvilágban húsvéti tojásvadászat lesz. Vasárnap 11 órától kreatív foglalkozások közepette kapcsolódhatnak ki a gyerekek, a felnőttek kipróbálhatják az aquasalsát. Húsvéthétfőn 13 órától az ügyességi vetélkedőké lesz a főszerep, ezt követően 16 órától locsolóvers mondó verseny várja az apróságokat.. A hagyományőrző, húsvéti népszokásokat felelevenítő folklór bemutató pedig 17 órakor kezdődik a fürdő előtti sétányon.

 

ÁPRILIS 2.

Páterdombi előadás

Zalaegerszeg – A Göcsej Baranta Haditorna Kör Egyesület szervezésében a páterdombi városrész közösségi házában előadássorozat zajlik, amelynek következő része április 2-án, 18 órakor lesz. Ezúttal Vukics Ferenc Útban a harmadik világháború felé címmel tart előadást.

Vásárhelyi Antal tárlata

Zalaegerszeg – Vásárhelyi Antal grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás április 2-án, csütörtökön 17.30-kor Zalaegerszegen, a Keresztury Dezső VMK galériájában. Az április 24-ig látogatható tárlatot Péntek Imre József Attila-díjas költő ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Kemenceházi tojásfestés

Teskánd – Április 2-án, csütörtökön késődélután húsvéti tojásfestésre várják az érdeklődőket a teskándi Kemence-házban. A népi hagyományokat felelevenítő program 18 órakor kezdődik, a szervezők kérik, hogy főtt-, vagy kifújt tojást mindenki vigyen magával.

A szőlő szaporításról

Keszthely – Április 02-án, csütörtökön a Pannon Egyetem Georgikon Kar „D" épületének konferencia termében a szőlő szaporítóanyag előállításról és a szőlőtermesztés növényvédelmi kérdéseiről tartanak regionális fórumot. A tanácskozáson Zala, Vas, Veszprém, Somogy megyéből várják a szőlő szaporítóanyag előállítókat, illetve a hegyközség képviselőit.

Húsvétváró játszóház

Zalatárnok – Csütörtök délután egy órától húsvétváró játszóházi programokat kínál a község IKSZT-je. Az érdeklődő gyerekeket  arra kérik, hogy kifújt és főtt tojást mindenki vigyen magával.

Játszóházak húsvét előtt

Nova – Csütörtökön és pénteken is kézműves játszóházzal várja az érdeklődő gyermekeket a göcseji község IKSZT-je. A foglalkozások csütörtökön fél 11-kor kezdődnek,  a program ezen a napon tojásfestés lesz, míg péntek délelőtt 11-től húsvéti cukorkatartókat készítenek.

Csönddel cserepezve

Lendva – Csütörtökön a muravidéki település könyvtárának olvasótermében 18 órakor mutatják be a Csönddel cserepezve című szépirodalmi antológiát. A szerzők közül Bence Lajos, Geresits Gizella, Molnár Gábor, Lukács Izabella és Soós József lesznek jelen.

Családi húsvétolás

Balatongyörökön ma délután három órától a művelődési házban a kézműves játszóházban gyerekek és felnőttek húsvéti dekorációkat, díszes tojásokat készíthetnek, többfajta technikát kipróbálva. Szombaton kettő órától a Jüngling Zoltán Közösségi Ház kertjében elrejtett csokitojásokra „vadászhatnak” a gyerekek, akiket majd a Király nyulai című előadással szórakoztat a Majorka Színház. Fél négytől kiderül az is, vajon ki tudja a tojást a legtávolabbra gurítani, hiszen régi népi gyermekjátékokat elevenítenek fel. A programot a hat óráig tartó –Varázshangok Egyesület által vezetett – családi játszóház zárja.

 

ÁPRILIS 1.

Nevelési helyzetek

Zalaegerszeg – Kényes nevelési helyzetekhez, különleges szülői szituációkhoz ad útravalót dr. Kádár Annamária pszichológus marosvásárhelyi egyetemi adjunktus, a Mesepszichológia című nagy sikerű kétkötetes könyv szerzője előadása, amelyet április 1-jén szerdán 17 órakor hallgathatnak meg a zalai érdeklődők a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tornatermében. A szervezők várják a programra a város pedagógusait, a szülőket, nagyszülőket, s minden érdeklődőt.

Böjti játékokat mutatnak be

Zalalövő – Az alapfokú Művészeti Iskola néptánc tagozatos tanulói szerdán egy régi hagyományt, böjti játékokat mutatnak be a városban. A program háromnegyed kettőkor az általános iskola épületétől kapuzó vonulással kezdődik, majd a Szabadság téren lévő parkban közös tánccal és játékkal folytatódik a hagyományápolás.

 

MÁRCIUS 31.

Digitális freskók

Lenti – Digitális freskók című kötetét mutatja be Pál Péter lendvai költő, Radnóti-diplomás versmondó kedden 18 órakor a városi könyvtár olvasótermében. Az irodalmi esten közreműködnek: Bence Lajos költő, Szemes Péter irodalomtörténész és Szőke Krisztina versmondó.

Felkészülés a húsvétra

Lendva – A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet szervezésében Bódis Tamás református lelkész tart előadást kedd este hat órai kezdettel a Bánffy Központban. A Járatlan út elnevezésű program egy három részes sorozat záró rendezvénye lesz.

Egyenruhák és kitüntetések

Nagykanizsa - Történelmi viseletekből, egyenruhákból és kitüntetésekből nyílik kiállítás ma 17.30-kor a Hevesi Sándor Művelődési Központban a veszprémi Tóth Szabóság anyagából. A tárlatot vitéz Papp Gábor nyitja meg.

 

MÁRCIUS 30.

Kiállítással indul az ünnepi hét

Nagykanizsa – A Rozgonyi Óvoda egész hetes ünnepi programra készül a héten. Ennek keretében hétfőn 16 órakor Járási Ildikó iparművész tűzzománc képeiből nyílik kiállítás az intézményben. A hét hátralévő részében a Swans Balett- és Tánciskola is ellátogat az óvodásokhoz, de kézműves délutánt is rendeznek a gyerekeknek.

Közel és távol, Festetics-napok

Pókaszepetk – Hétfőtől szerdáig rendezik meg a pókaszepetki iskolában a hagyományos Festetics-napokat, ez évben a Közel és távol, iskolánktól a Kárpát-medencéig címmel. A programok célja, hogy a gyermekek elmélyedjenek az őket körülölelő világban és megismerkedjenek a szomszédos népek szokásaival, kultúrájával. Ennek jegyében az alsósok feladata lesz a környező települések, a megye és hazánk bemutatása, a felsősökre egy-egy szomszédos ország ismertetése hárul. Idén először rendezik meg a Drózd Károlyné matematikai emlékversenyt is.

A Muravidék sorsfordító évei

Lendva – Kedden este hét órakor újra bemutatja a Városi Színház és Hangversenyteremben az Egy & Más Vándorszínház társulata az Olvadó jégcsapok című egyfelvonásos drámát. A történelmi tényeket feltáró mű dr. Göncz László azonos című regényéből készült.

 

RENDEZVÉNYEK A HÉTEN

Zalaegerszeg

Hevesi Sándor Színház: 15.00 A helység kalapácsa (Benedek-bérlet); 19.00 Vaknyugat (Weöres Sándor Színház, Szombathely)

Griff Bábszínház: 14.00 Illemtan gyerekeknek (Pinokkió-bérlet)

Városi hangverseny- és kiállítóterem: „plakátOK!" címmel Árendás József grafikusművész kiállítása (április 2-ig)

Móricz Galéria: Németh Miklós grafikusművész kiállítása (április 10-ig)

Göcseji Múzeum: Térhatású fényképek a Nagy Háborúból címmel a Nemzeti Múzeum fotókiállítása

Keresztury VMK: 30 éves a ZTV – Televíziózás történeti kiállítás a Zalaegerszegi Televízió eszközeiből és fotóiból

Kézművesek Háza: Vitrinkiállítás – Kézművesek Háza alkotóközösségeinek kiállítása

Nagykanizsa

Hevesi Sándor Művelődési Központ: Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola tanulóinak rajzkiállítása (április 6-ig); „A víz világnapja" pályázati kiállítás (április 8-ig); Az én hobbim sorozatban Pulai Dorottya kézműves munkáinak kiállítása; Történelmi viselet, egyenruha és kitüntetés kiállítás a veszprémi Tóth Szabóság anyagából

Képzőművészetek Háza: Tájak, korok címmel Z. Soós István állandó kiállítása

Thúry György Múzeum: „Marokba szőtt mesék” időszaki kiállítás

Keszthely

Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás); Öt földrész trófeái (Vadászati kiállítás); Vadászalkotók tárlata (április 27-ig); 19-21. század vasútjait szemléltető óriásmodell (Modellvasút kiállítás); Trópusi és mediterrán növényvilág (Pálmaház)

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek

Balatoni Múzeum: „Hetvenen innen és túl” Szilágyi Imre grafikusművész kiállítása; A világutazó geográfus, Balázs Dénes tárlata; „Húsvéti nefelejcs” – A tavaszi ünnepkör hagyományai

Hévíz

Gróf I. Festetics György Művelődési Központ Muzeális Gyűjteménye: A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás (állandó kiállítás); Dr. Moll Károly orvostörténeti emlékszoba (Szent András Reumakórház „B" osztály); „Multietnikus dimenziók" című kiállítás (zárónap)

MOZI

Zalaegerszeg: Art Mozi: 16.15 A 7. törpe (német animációs film); 18.00 A mindenség elmélete (angol életrajzi dráma); 20.15 Samba (francia romantikus vígjáték); Cinema City: 15.10, 17.15, 19.30 Bérhaverok (amerikai filmvígjáték); 15.00, 17.30, 20.00 A beavatott sorozat: A lázadó (amerikai kalandfilm); 13.20, 15.40, 18.00 Hamupipőke (amerikai film); 20.30 Éjszakai hajsza (amerikai akció-kalandfilm); 16.15 A cipőbűvölő (amerikai vígjáték); 14.15, 18.30 Üzlet bármi áron (amerikai filmvígjáték); 20.20 Focus – A látszat csal (amerikai krimi-vígjáték); 13.00 Spongyabob: Ki a vízből (amerikai animációs filmvígjáték)

Kanizsa: Cinema: 14.00 Shaun a bárány (angol animációs film); 15.30, 19.30 Bérhaverok (amerikai filmvígjáték); 16.00, 18.00 Végre otthon (amerikai animációs film); 17.30 Hamupipőke (amerikai film); 19.00 A nagy szépség (olasz-francia film); 20.00 A beavatott sorozat: A lázadó (amerikai kalandfilm)

Hévíz: Fontana: 1. terem: 14.30, 16.15 Végre otthon (amerikai animációs film); 18.00 Bérhaverok (amerikai filmvígjáték); 20.00 A szomszéd fiú (amerikai film); Kisterem: 17.00, 19.00 Zűrös olasz esküvő (olasz filmvígjáték)

VÉRADÁS

Zalaegerszegi Területi Vérellátó vérvételei: Vérellátó, Zalaegerszeg: 08.00-15.00

Keszthelyi Vértranszfúziós Osztály vérvétele: Asbóth-szakközépiskola, Keszthely: 10.00-14.00

TRAFFIPAX

Kattintson a részletekért, hogy hol és mikor mérnek a rend őrei Zala megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!