Sport

2015.03.29. 19:54

Megyei I.: Kiesési rangadót nyert a Kisláng

A Viszló Trans megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Mór emberhátrányban is diadalt aratott a Tordas ellen.

Ferencz Balázs

Martonvásár–Dunaújváros PASE II 1-1 (1-1)
50 néző, V.: Jakab Zoltán.
Martonvásár: Szabó G. – Udvaros Zs., Hermann, Kővári F. (Varga L.), Szilágyi I. – Szigeti A. (Lepsényi D.), Nnorom, Bajor B., Bozsó (Bognár K.) – Neuvert Á. (Németh K.), Magyar B. Vezetőedző: Patkós Csaba.
Dunaújváros PASE II: Gregorich – Dorogi, Beszedics, Szabó Cs., Nagy R. – Szauter, Nagy M., Kovács P., Tóth Á. – Harsányi, Dudás I. Vezetőedző: Bakos Zsolt.
Gól: Magyar B. (23.), illetve Kovács P. (21.).
Jók: Magyar, illetve Kovács P.

A találkozó elején Magyar kapufáján kívül egyéb helyzetet nem tudtak kidolgozni a hazaiak. A Dunaújváros azonban első helyzetét gólra váltotta, a 21. percben Kovács talált a hálóba, 0-1. Nem sokáig örülhettek a vendégek, mert a tizenhatoson belüli kezezésért büntetőt kapott a házigazda, amit Magyar értékesített a 23. percben 1-1. Ezt követően elképzelés nélkül játszottak a csapatok, sok miden már nem történt. Egyik csapat sem érdemelt győzelmet, az alacsony színvonalú találkozón a döntetlen reális eredmény.

Dunafém-Maroshegy –Szár 0-3 (0-3)
100 néző, V.: Wehovszky.
Dunafém-Maroshegy: Skultéti A. – Skultéti L. (Bencze J.), Trampler, Pongrácz G., Gelencsér (Balogh T.) – Dopuda (Samu), Gárber, Bernáth T., Pálinkás – Andrási, Tóth B. (Suhaj). Edző: Pongrácg Gábor, Gelencsér Tibor.
Szár: Sztányi B. – Mecséri, Rada (Sátori), Fenyvesi V., Nyitrai R. – Fenyvesi Sz., Haász, Szabó T., Pechinger – Iváncsik V., Krautszíder. Vezetőedző: Lacza Albert.
Gól: Krautszíder (3), Nyitrai R.(15.), Szabó T. (33.).
Jók: Pálinkás, illetve az egész vendégcsapat

Rögtön a 3. percben megszerezte a vezetést a szári együttes. Egy jobb oldali szabadrúgást követően a kapu előtti kavarodásban Krautszíder találta meg leggyorsabban a labdát, és a hálóba lőtt. A 15. percben Nyitrai szöglete érintés nélkül landolt a hazai kapuban. Óriási potyagól volt. A 33. percben ismét egy rögzített szituációt követően szereztek gólt a vendégek. Egy 40 méterről felívelt labdába Szabó Tibor csúsztatott bele a hazai ötösön, 0-3. A második félidőben meddő mezőnyfölényben játszott a Maroshegy, igazi ziccerből keveset dolgoztak ki a hazaiak, ami a Szár rendkívül szervezett és tömör védekezésének volt köszönhető. A vendégek kis szerencsével veszélyes kontrajátékuknak köszönhetően még növelhették volna a különbséget. Összességében a pontrúgásokból
hatékony vendégcsapat teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Velence Bericap–Ercsi 4-1 (2-0)
V.: Magyar János.
Velence Bericap: Barsch – Totsche, Kovács K., Knausz T., Bakos L. (Berczi D.) – Király P., Galaczi J. (Csikesz Z.), Kardos (Dukon), Szalai P. – Király J., Gál D. Vezető-
edző: Pavlik József.
Ercsi: Bongó – Rapai, Szeles, Drapcsik, Farkas J. – Kővári L., Nagy B. (Tamon), Varga K., Ivacs (Laczkó) – Kovács P., Tancsik (Lakatos). Vezetőedző: Gróf András.
Gól: Gál D. (28., 82.), Szalai P. (37., 85.), illetve Kővári L. (70.).
Jók: Galaczi, Gál D. Kovács K., Knausz T., illetve Kővári, Drapcsik, Rapai.

A hazai csapat négy meghatározó játékosát nélkülözte a mérkőzésről eltiltások és sérülések miatt. A 13. percben Bakos erőszakosan labdát szerzett, labdája Galaczi elé került, aki 14 méterről a bal kapufát találta telibe. A 27. percben formás hazai akció futott a bal oldalon, Király P. remek beadását Gál D. szép mozdulattal helyezte a kapuba, 1-0. A 34. percben a vendégek végeztek el szögletet, a labda lecsorgott a hazai védőkről, Rapai 8 méterről leadott lövését Barsch bravúrral védte. A 38. percben Bakos jobb oldali szabadrúgása után Szalai 6 méterről a jobb alsó sarokba passzolta a labdát, 2-0. A 49. percben Király J. robogott el a jobb oldalon, remek beadást Szalai 5 méterről a felső lécre fejelte. A 65. percben szépítettek a vendégek, bal oldali szöglet után a hazai védőkről lecsorgó labdát Kővári 5 méterről helyezte a kapuba, 2-1. A 77. percben Knausz tért ölelő bedobását Kovács K. tovább csúsztatta, Gál D. parádés, ollózó mozdulattal helyezte a labdát a bal alsó sarokba. A 85. percben Király J. ment el a jobb oldalon, beadása a vendégvédőkről Csikesz elé pattant, remek labdával hozta helyzetbe Szalait, aki a ziccert értékesítette, 4-1.

Kisláng–Bicske 1-0 (0-0)
200 néző, V.: Stumpf T.
Kisláng: Ányos – Rehák, Simon I., Willerding B., Dudar K. – Balogh Z., Árki, Komlós R., Juhász J. (Lévai) – Willerding Zs. (Paluska L.), Fekete A. (Dudar E.). Vezetőedző: Rehák Viktor.
Bicske: Zabos – Carvalho, Radics, Megyesi, Bencze M. – Oláh (Vincze), Máté, Horváth P., Szabó B. – Németh Zs., Molnár A. Edző: Gyimesi László. Gól: Balogh Z. (66.).
Jók: az egész hazai csapat, Rehák, Simon I., illetve Megyesi, Zabos,

A kislángi Juhász József Benjamin (jobbra a labdával) győzelemnek örülhetett a Bicske elleni kiesési rangadón (Fotó: Koppán Viktor)

A 28. percben Simon kapufája jelentette az első félidő egyszem hazai helyzetét. A 65. percben góllá érett a kislángi mezőnyfölény, Dudar E. beadását Balogh Z. passzolta a hálóba, 1-0. A 67. percben Juhász óriási helyzetben a kapu mellé lőtt. A második fél-
idő alapján teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Kisláng.

Polgárdi Vertikál–Iváncsa 0-3 (0-1)
100 néző, V.: Hajdu Balázs.
Polgárdi Vertikál: Kiss N. – Jámbor Cs. (Petrovics), Farkas D., Csizmadia G., Hart – Csizmadia Sz. (Nemes), Nyakas (Schultz), Andrasek, Kosztolányi B. (Megyeri) – Tóth P. (Hencz), Borbás L.. V.edző: Beszédes Sándor.
Iváncsa: Boldog – Jankovics, Aradi, Fodor G. (Barics), Sinka R. (Facskó J.) – Bartha T., Márki D., Berényi B. (Mondovics), Csikesz P. (Kamocsa P.) – Nagy A., Balogh L. (Gulyás-Kovács). Vezetőedző: Miskovicz Bálint.
Gól: Aradi (28.), Barics (86., 89.).
Kiállítva: Borbás L. (45.).
Jók: Hart, Csizmadia, Kosztolányi, illetve az egész csapat.

A szépszámú „hazai” és vendégszurkoló izgalmas, küzdelmes, jó mérkőzést láthatott Kápolnásnyéken. Keményen meg kellett dolgoznia az Iváncsának a győzelemért, ugyanis a Polgárdi agresszív játékával stabilan állta a sarat egészen a 28. percig, amikor egy szépségdíjas lövésből a vendégcsapat megszerezte a vezetést. A félidő utolsó percében egy kemény párharc eredményeként megfogyatkozott a hazai alakulat, ugyanis az addig szinte hibátlanul játszó Borbás L. a kiállítás sorsára jutott. A második félidőben az emberhátrány ellenére egyenrangú ellenfelek játéka folyt. A támadóbb játékot felvállalva, a Polgárdi védelme sebezhetőbbé vált, aminek eredményeként két elkerülhető találatot is szerzett az Iváncsa. Mindkét csapat játékosainak kijár a dicséret a lelkes, önfeláldozó játékért.

Mór–Tordas 3-0 (2-0)
200 néző, V.: Závotka Cs.
Mór: Kiss M. – Klémán P., Hahn G., Bátki, Tar – Kaszás, Németh B., Klémán M. (Elek), Osgyán M. (Nagy M.) – Petruska D., Mayer. Vezetőedző: Horváth Zoltán.
Tordas: Heim – Endrefalvi T., Németh J., Kőszegi A., Szép A. – Hadnagy, Takács Gy. (Szabó T.), Endrefalvi E. (Farkas Zs.), Fagyal (Márkus) – Szmok, Vörös F. (Losó). V.edző: Csillag Szilveszter.
Gól: Petruska D. (9., 28.), Mayer (83.).
Kiállítva: Hahn (53.).
Jók: Kaszás , Petruska, illetve a senki.

A vendégcsapat az első percben egy kapufával ijesztett rá a hazaiakra, ezzel a Tordas el is lőtte minden puskaporát. A móriak fokozatosan átvették az irányítást, és szemre is tetszetős támadásokat vezettek. A 9. percben a vendégkapus bizonytalanságát kihasználva Petruska szerzett vezetést a móriaknak, 1-0. A 28. percben formás móri támadás során Németh B. Klémán Pétert indította, akinek középre lőtt labdájából ismét Petruska volt eredményes, 2-0. Az 53. perctől, Hahn kiállítását követően a vendégcsapat is feljebb merészkedett, helyzeteket is kialakított, és megpróbált visszajönni a mérkőzésbe. A hazaiak Mayer remek egyéni akcióját követő góljával állították be a végeredményt, 3-0. A móriak győzelme teljesen megérdemelt.

Puskás FC II–Sárszentmiklós 0-0 (0-0)
200 néző, V.: Wittner J.
Puskás FC II: Mikola – Szabó D. (Nagy S.), Heitler, Szoldáth D., Beke N. – Pálfi M., Hajdú J., Gálos Z., Nitti K. – Gajdos, Horváth Á. (Tóth A.). V.edző: Sipos Zoltán.
Sárszentmiklós: Deák M. – Nagy K. (Hegedűs), Gráczer Bence, Kőkuti T., Szabó G. – Lajtos, Tóth Zs., Bezerédi, Gráczer Bálint – Rozsos (Safar), Nagy Á. (Vámosi G.). Vezetőedző: Sárai György.
Kiállítva: Nagy S. (49.).
Jók: Gálos, Mikola, Szabó D., Beke N., illetve Gráczer Bálint.

Az első félidőben a felcsútiak játszottak fölényben, két góllal is vezethetett volna a Puskás. A Sárszentmiklós egy kontrából a kapufát találta el, és a Felcsút sem tudta gólra váltani a lehetőségeit. A hazaiaknál az első játékrészben mindenki jó teljesítményt nyújtott. A 2. félidő elején jogos kiállítás nehezítette a hazaiak dolgát. Védekezésre rendezkedett be a Puskás a rettentő szimpatikus Sárszentmiklós ellen.

Pontosztozkodás Mezőfalván

A Viszló Trans megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában továbbra sem tudott kilábalni a hullámvölgyből a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapata, pontokat hagyott Mezőfalván.

Mezőfalva–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 1-1 (0-0)
120 néző, V.: Nagy Károly.
Mezőfalva: Papp Z. – Bozóki D., Balázs, Bartus K., Bozoki M. – Móricz (Papp K.), Boros B., Mekota, Benczik Zs. (Váradi) – Huber, Sági R. (Cséplő). Vezető-
edző: Masinka László.
Gárdony: Viniczai Á. – Léki (Vámosi D.), Pápai, Janovics, Pribék – Kummer M. (Kiliti), Lendvai, Hushegyi, Bognár Gy. (Zimmerman T.) – Meggyes (Bogács),
Eötvös (Nagy Á.). Vezető-
edző: Zimmermann Tamás.
Gól: Huber (53.), illetve Lendvai (76.).
Jók: senki.

Az első félidőben többet támadott a Mezőfalva. Igyekezett beszorítani ellenfelét a saját térfelére. Gólveszélyes helyzet azonban csak a 30. percben alakult ki. 30 méterről hazai lövés száguldott el Viniczai kapuja előtt. A pihenőt követően az 53. percben Móricz ellen szabálytalankodott Zimmerman Tamás játékosa. A szabadrúgás után a sorfalról lepattanó labdát Huber Balázs küldte a vendégkapuba. A folytatásban kétszer is gólt lőhetett volna a gárdonyi legénység, de csak egy szépítő találatra és egy jobb oldali kapufáról kipattanóra futotta. A becsületet Lendvai mentette a 76. percben. A mérkőzés végén mindkét edző elégedetlen volt csapata teljesítményével. A tabellán elfoglalt helyeket figyelembe véve – Mezőfalva 12., Gárdony 7. – a hazaiaknak hízelgőbb az eredmény.

Tudósítók: Gelencsér Tibor (Székesfehérvár), Gutyina Attila (Martonvásár), Mézner László (Mór), Sipos Zoltán (Felcsút), Beszédes Sándor (Polgárdi), Horváth László (Mezőfalva), Kiss Ervin (Velence), Tóth István (Kisláng).
Összeállította: Ferencz Balázs

 

1. Iváncsa 20 19 1 0 75 - 12 58

2. Velence 20 13 4 3 53 - 18 43

3. Mór 20 12 6 2 40 - 15 42

4. Sársztmiklós 20 9 7 4 41 - 27 34

5. Polgárdi 20 9 3 8 25 - 33 30

6. Dunaújváros 20 8 6 6 48 - 31 30

7. Gárdony 20 7 7 6 30 - 31 28

8. Martonvásár 20 8 3 9 30 - 35 27

9. Ercsi 20 8 1 11 41 - 43 25

10. Tordas 20 6 4 10 27 - 41 22

11. Szár 20 6 4 10 23 - 52 22

12. Mezőfalva 20 6 3 11 22 - 33 16

13. Puskás FC II 20 4 4 12 23 - 54 16

14. Kisláng 20 6 7 7 24 - 30 13

15. Bicske 20 4 2 14 26 - 45 9

16. D.-Maroshegy 20 1 6 13 20 - 48 9

A Kislángtól 12, a Bicskétől 5, a Mezőfalva csapatától 5 pont levonva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!