Állatvilág

2015.03.29. 14:00

A vizsla új életet kezdhetett Sebestyén Dalmánál

A kutyaharapás miatt kialakult félelmet is le lehet küzdeni. Jól mutatja ezt Sebestyén Dalma úszóbajnok sportolónő példája is, aki már több mint egy éve egy kedves vizsla gazdája.

S. Töttő Rita

Az egész teste ingázik boldogságában a kutyának, amikor gazdája, Sebestyén Dalma úszónő és édesapja hazaérkezik. Gina, a másfél éves zsemleszínű vizsla szerencséjére a székesfehérvári Sebestyén család 4 hónapos korában felfigyelt rá a közösségi hálón, ahol a vizslamentők kerestek neki új gazdát. Ugyanis hiába volt még csak 4 hónapos, de már túl volt egy csalódáson.

Ahogy egyébként Dalma is, aki tisztes távolságból figyelte jó ideig az ebeket, akik közül egy néhány évvel ezelőtt megharapta.

– A mai napig nem értem, mi történt akkor – próbál visszaemlékezni az ifjúsági európa bajnok úszólány az eseményekre. – Az a kutya egy rokoné volt, s egyébként is „odakapós” volt. Utána nem barátkoztam az állattal többet – teszi hozzá. A családi kupaktanács azonban úgy döntött, nem élet az élet kutya nélkül, így elkezdték keresgélni az interneten a megfelelő társat.

Sebestyén Dalma úszóbajnok és Gina, a mentett vizsla jó párost alkotnak, sokat játszanak (Fotó: A szerző)

– Amikor édesapám meglátta ezt a pici vizslát, megbeszéltük, hogy elhozzuk. Apa azonban füllentett egy picit, mert azt mondta, már van rá jelentkező – meséli Dalma, ám mire hazaért, otthon várta az izgága, de annál aranyosabb új jövevény. Aki azóta is boldog társa a bajnok úszólánynak és családjának. Gina persze kinti kutya, és igencsak belakja a kertet. Rohangál fel s alá, közben bizalmatlanul szemléli az idegent. Gazdái intésére azonban nem védi tovább a terepet, boldogan játszik tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!