Sport

2015.03.30. 17:09

Tollaslada: bajnoki felvezetés

Dunaújváros - A Zrinyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem meghívásában a Kikelet-Kupa országos ranglista versenyen szerepeltek a dunaújvárosi felnőtt tollaslabdázók.

Jankó Árpád

A fővárosi egyesületek mellett természetesen a vidéki klubok is elküldték versenyzőiket. Dunaújvároson kívül Pécsről és Debrecenből is részt vettek a viadalon tollaslabdázók.

A kétnapos megmérettetésen nagyszerű küzdelmek zajlottak. Annál is inkább, mert tulajdonképpen ez a fővárosi rendezvény jelentette a két hét múlva sorra kerülő felnőtt magyar bajnokságra való felkészülést, amelyet Pécsett rendeznek. A kupán remek formában tollasoztak a dunaújvárosi indulók. Összesen hét érmet szereztek Jakab János edző tanítványai. Jakab János és Mészáros Attila a D férfipárosban kapott bronzérmet. Piliszky András és Fekete Gabriella C vegyespárosban lett szintén bronzérmes. Piliszky András ezen kívül még D férfi párosban szerzett egy harmadik helyet, C egyéniben pedig ezüstérmet. A dunaújvárosi tollaslabdázó ezen a versenyen összesen négy éremmel lett gazdagabb, és ez nagyszerű eredmény a magyar bajnokság előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!