Kézilabda

2015.04.01. 14:39

Versenyfutás az NB II-ben

Dunaújváros - Nagy a versenyfutás a másodosztályú kézilabda-bajnokságokban és a megyei férfi- női sorozatban is. A legígéretesebb helyen a Dunaújvárosi Kohász II női gárdája és a DAC férficsapata áll az NB II-ben.

Jankó Árpád

A Dunaújvárosi Kohász juniorcsapata szerencsére nagyon jól viseli az esélyesség súlyát. Örömteli, hogy nem engedik ki kezükből az NB II-es tabella első helyét. Motiváltan veszik az akadályokat, és három ponttal vezetnek a második Érd II előtt. Még hat forduló van vissza. A cél komoly: bejutni az NB I B-s csoportba. Legutóbb Vecsésen szerepelt Rapatyi Tamás együttese. Kiválóan kezdtek a dunaújvárosi lányok, de a régi hiba ismét jelentkezett: kidolgozott ziccereket hagytak ki a vendégek. Ez pedig elbizonytalanította a Kohász II gárdáját. A félidőben döntetlen volt az állás. Szerencsére a második félidő közepére ismét rendeződtek a sorok, a hajrában helyén voltak a gondolatok, a mozdulatok, és a végén 32-28-ra győzött a dunaújvárosi csapat. Druzsin Rebeka remekül védett, dicséretes teljesítményt nyújtott még Hanusz Boglárka, Klujber Katrin, Grosch Vivien és az irányító Molnár Bea. A jövő héten szombaton az NB I-es rájátszásban az MTK ellen játszanak, majd utána vasárnap Szigetszentmiklósra utaznak. A férfiak másodosztályú csoportjában a DAC itthon játszott a Tököl ellen. Csermák Gábor együttese 14-8-as félidő után 30-25-re győzött.

Szalafai Sándor, a DAC rutinos játékosa fáradhatatlan
Fotó: Ady Géza

DAC: Nagy B. Domak, Priol, Busi, Szalafai, Reichert, Gergely. Csere: Nagy M. (kapus), Horváth, Pintér, Borsos, Csermák, Krupják, Márfi. Edző: Csermák Gábor.

Jól kezdett a DAC. Csak nyolc gólt kapott az első félidőben, vagyis agresszív, kemény védekezés, többek között a magas, eredményes hatos fal jellemezte a játékát. A kapusteljesítmény is átlagon felülinek bizonyult. Szünet után kicsit bealudt a dunaújvárosi gárda, de a mérkőzés végeredménye már az első félidőben eldőlt. Kissé feljött a Tököl együttese, ez nem befolyásolta a két bajnoki pont sorsát. Dicsérhetők: Nagy B. kapus, Reichert (11 gólt dobott) Borsos M., Horváth.

A női NB II-ben az Érd II 25-14-re legyőzte a DAC csapatát, a Duna-Pent együttese pedig az ötödik helyen álló Tököl ellen 30-30-as döntetlent játszott. A Duna-Pent a tizedik helyen áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!