Jégkorong

2015.04.01. 20:19

Egy este, két fehérvári arany - Az akadémia U18-as és U20-as csapata nyert

Székesfehérvár - Két mindent eldöntő mérkőzésen is érdekeltek voltak az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia növendékei szerdán.

Bobory Balázs

Az U18-as korosztály a Vasas elleni bajnoki döntő ötödik mérkőzésén lépett jégre a fővárosban. A fehérváriak Bors Antal, Baranyai, Horváth R., Török, Járossy, Rajz Á., Imre, Szabó M., Szita, Szabó B. Tóth R., Vizi, Kovács O., Takács B., Négyesi, Péter, Erdei, Szabó D., Kiss P., Erdély B. Edzők: Kóger István, Énekes Lajos az első két mérkőzést megnyerték a fináléban, aztán a Vasas egyenlített, és most is nagy csatát hozott a találkozó. A 60 perc alatt egy-egy gól esett, az Akadémiában Kiss Patrik volt a gólszerző. Jöhetett a hosszabbítás, amelynek 3. percében Horváth Richárd eldöntötte az aranyérem sorsát, 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-1). Nyert és bajnok lett az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U18-as csapata.

Fotó: Molnár Artúr

Az EBYSL-győztes juniorcsapat is egy győzelemre volt a magyar bajnoki címtől, a MAC Budapestet kellett szerdán legyőzni a dicsőséghez. A fehérváriak Kornakker Szabó D., Pados, Reisz, Sárpátki, Szabó K. Korbuly, Vokla, Kocsis, Nemes, Hamvai Szaller, Lengyel, Mazzag, Erdély, Vincze Szakácsi, Prácser, Balogh, Varga B. már az első percekben kapujukhoz szegezték a fővárosiakat, és ennek eredményeként Szabó Pál Krisztián megszerezte a vezetést. Az első harmadban nőhetett volna az előny, de már nem változott az eredmény.

Nem adta olcsón a bőrét a MAC, ez a második harmadban látszott is. A keményen küzdő fővárosiak nem hagyták, hogy a Volán jobban meglépjen, sőt a 35. percben Bödök Bence révén egyenlítettek is, így a 3. játékrész előtt minden nyitott volt.

Szerencsére a Fehérvár kezdeményezett többet, a 45. percben pedig Vincze újra vezetést szerzett az Akadémiának. És innentől nem volt megállás, jött két újabb hazai gól Szabó Dániel és Szabó Pál Krisztián révén, eldőlt a csata. A végén ugyan szépített a MAC, de az Akadémia végül 4-2-re (1-0, 0-1, 3-1) nyert, és átvehette a megérdemelt aranyérmet a Raktár utcai jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!