Hírek

2015.04.02. 15:52

Agresszív gyerekek? Mi történt valójában az oladi iskolában?

Szombathely – Többen jelentkeztek az oladi általános iskolával kapcsolatos riportunkat követően: volt, aki cáfolta a leírtakat, és volt, aki elmesélte saját fia történetét, akit szintén bántottak az osztálytársai.

Szendi Péter

– Az első héten már gondok is voltak az iskolában, mert a mellékhelyiségben majdnem megfojtotta a gyermekemet az egyik osztálytársa. A fiam epilepsziás, ezért nem kell sok ahhoz, hogy rosszul legyen. Az eset után is ez történt, és egy másik osztálytársa talált rá a mosdóban. Egy fiú osztálytársa volt, aki sokszor bántotta, később azonban több másik diákot is a fiam ellen fordított. Előfordult, hogy az osztályteremben csapkodta a fiamat a másik diák, majd miután földre került, még meg is rugdosta. Ezt az osztálytársaitól tudom, akik jóban voltak vele. Beszéltem a fiú édesapjával, aki a szemembe nevetett, az anyuka pedig azóta sem térítette meg azokat az anyagi károkat, amelyeket fiuk okozott nekünk. Két tanár foglalkozott az osztállyal, mindkettőjükkel beszéltem akkor, és az egyikük mellettem is állt az elején, de ez megváltozott. Azt mondták, hogy az én fiam kezdte a verekedést, és győzködtek, hogy ne keressem fel az igazgatót.

Az anyuka elmondta: nagyon bánja, hogy akkor nem kereste fel az igazgatót és a rendőrséget, amikor kisfia lila foltokkal érkezett haza.

Egy másik anyuka is elmesélte, hogy bántalmazták a fiát az iskolában. Mások szerint ez elképzelhetetlen
Illusztráció: Szendi Péter

– Sokszor próbáltam beszélni a tanárokkal, de mivel változás nem történt, úgy döntöttünk, hogy kivesszük a fiunkat az iskolából. Ez nagyon jó döntésnek bizonyult, ugyanis a mostani iskolában még nem történt hasonló. Pedig az első napon, az évnyitón rohamot kapott, mert attól félt, hogy ott is bántani fogják. Kisfiú révén az én gyermekem is eleven, de az új iskolában még egyszer sem keveredett verekedésbe. Nem vagyok tanult ember, de nem értem, hogy a tanárnő miért nem vette észre, hogy mi történik az osztályban.

Az anyuka hozzátette: – Szinte biztos vagyok abban, hogy ugyanarról az osztályról van szó, amelyet a riportban említettek. A gyermek, akire gondolok, szerintem bármire képes. Amikor még az oladi iskolába járt a fiam, és kérdőre vontam a fiút, a szemembe nézett, és annyit mondott: nem fog leszállni a fiamról, mert nem tetszik neki az arca. 

Egy hetedikes gyermek anyukája sms-t küldött nekünk, amelyben leírja, hogy szerinte az iskola vezetése és tanári kara példaértékűen kezel minden helyzetet. Ő a következőt írta: „Az oladi iskolát méltatlanul lejárató szülőnek üzenem, hogy előbb beszélnie kellett volna az igazgatónővel, mielőtt a nyilvánossághoz fordul.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!