f1

2015.04.02. 08:04

Arrivabene: Élhetőbb F1 kell

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke szerint az F1-nek „kissé élhetőbbé” kell válnia, ha biztosítani akarja a jövőjét

Gyimesi Brigitta

Fotó: Scuderia Ferrari

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke szerint az F1-nek „kissé élhetőbbé” kell válnia, ha biztosítani akarja a jövőjét – de az egységesített autók ötletét túl szélsőségesnek találja.

Az F1-ben való részvétel szinte határtalanul magas költsége gyakori beszédtémává vált a sportágban, miután a Caterham és a Marussia is csődbe ment a tavalyi szezon végén. A Marussiának végül egy utolsó percben érkezett mentőcsomaggal sikerült túlélnie, és most Manor néven fut az F1-ben, míg több csapat, köztük a Force India, Bernie Ecclestone anyagi támogatását kérte még Ausztrália előtt. Bob Fernley, a Force India helyettes csapatfőnöke többször is a költségek csökkentésének szükségességét hangsúlyozta, amely segítené a privát csapatok túlélését és több csapatot vonzana a sorozatba. Noha a Ferrari az egyik legtehetősebb csapat a rajtrácson, Arrivabene is egyetért, hogy valamit tenni kell ez ellen; ragaszkodik hozzá, hogy a pénzügyi helyzetet megfelelő komolysággal kezeljék.

„Mindent meg kell tennünk, hogy az F1-et kissé élhetőbbé tegyük” – nyilatkozta a Ferrari csapatfőnöke az AUTOSPORT-nak. „Már folyamatban van a munka, és a csapatok, mindenki nagyon elkötelezett az ügy iránt.”

Az egyik költségcsökkentési tipp az egységesített autók bevezetése volt, de Arrivabene szerint ezzel már túllőnének a célon.

„Igen, azt hiszem, ez is előkerült a tanácskozások során – néha elég extrém dolgokból indulnak ki egyesek. Az autó egyes részeinek egységessé tétele érdekes spórolási mód lenne, de természetesen csak akkor, ha nincs kiterjesztve az egész autóra. Mi az F1 vagyunk, nem egy másik széria, ahol az összes autó ugyanúgy néz ki, és nincsen látványosság.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!