Foci

2015.04.03. 13:27

Puskás Suzuki Kupa - Feyenoord-siker a nyitómérkőzésen

A házigazda Puskás Akadémia csapata 2-1-es vereséget szenvedett a holland Feyenoord együttesétől a nyolcadik alkalommal kiírt Puskás Suzuki Kupa labdarúgó utánpótlástorna pénteki nyitómérkőzésén.

Bobory Balázs

Szikrázóan sütött a Nap, valahonnan mégis lehullott néhány hópehely.

Mindezzel még nem is volt baj, ha nem lett volna jelen Szél tábornok is.

Aki ezen a pénteken félelmetesen erős volt, orkánszerű, északról fújt, a Pancho Arénához közelebbi kapu felé. Ez azt is jelentette, hogy valamelyik csapatnak szembeszélben kellett kezdenie az első félidőben, mégpedig a Puskás Akadémiának.

Varga Károly együttese  Balogh P. Kiss D., Keszi, Tóth B., Rétyi Réti, Végh Szabó B., Magyari, Kamarás Zsigmond nem is nagyon jutott át a Feyenord térfelére, még a kapuskirúgásokat is visszafújta a szél a hazai tizenhatos előterébe. A hollandok sem tudtak jól futballozni ilyen időjárási körülmények között, mégis találtak két gólt az első félidőben, nem lehet azt mondani, hogy reális volt az eredmény a játék képe alapján.

A második félidőben fordult a kocka, a felcsútiak cövekeltek le a hollandok térfelén, és valamivel jobban játszottak hátszélben, mint ellenfelük korábban. A Puskás játékosai tudták, érdemes távolról próbálkozniuk, a 49. percben jött is a szépítés, Szabó távoli lövését még kiütötte a kapus, de érkezett Végh, és a hálóba lőtt.

Rengeteg idő volt még hátra, lehetett bízni abban, hogy a Puskás egyenlít, vagy akár fordít is. Dolgoztak ezért becsülettel a srácok, de nem voltak pontosak a beadások, a pontrúgások, a Feyenord megőrízte előnyét. Bosszantó ilyen mérkőzésen kikapni, egy pontot mindenképpen megérdemeltek volna a hazaiak, akik szombaton, 11 órától a Real Madrid ellen lépnek pályára.

A nap másik mérkőzésén, a B-csoportban magyar győzelem született. A Budapest Honvéd a félidőben még hátrányban volt, aztán fordított a román Hagi Akadémia ellen, és 2-1-re győzött. A kispestiek góljait Váczi és Tömösvári szerezték. Szombaton és vasárnap még csoportmérkőzéseket rendeznek, a hétfői nap pedig a helyosztóké.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!