f1

2015.04.02. 08:02

Hamilton: A Ferrari a bizonyíték, hogy nem csak a motorokról szól minden

Lewis Hamilton szerint a Ferrari „hatalmas előrelépése” bizonyítja, az F1 nem csak a motorteljesítményről szól

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Lewis Hamilton szerint a Ferrari „hatalmas előrelépése” bizonyítja, az F1 nem csak a motorteljesítményről szól: a brit pilóta úgy tartja, a Ferrari aerodinamikai fejlődése nagyban hozzájárult Sebastian Vettel maláj győzelméhez. Vettel sepangi győzelme egyébként az első Ferrari-siker volt Alonso 2013-as Spanyol Nagydíj-győzelme óta, és egy 30-futamos nyeretlenségi sorozatot szakított meg, amely a csapat leghosszabb ilyen „rekordja” volt az elmúlt 21 évben.

Hamilton, aki Ausztráliában ellentmondást nem tűrő győzelmet aratott, most kénytelen volt beérni a második hellyel, míg csapattársa, Nico Rosberg egészítette ki a dobogót. Az eredmény a Ferrari nagymértékű javulásának köszönhető: a csapat 2014-ben a negyedik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban és mindössze két dobogója volt, jelenleg azonban nyers tempóban a második leggyorsabb csapat a rajtrácson.

Habár a motor fejlődését sokan elismerték a téli tesztek során, Hamilton szerint a sepangi teljesítmény azt mutatja, hogy az egész Ferrari-csomag javult.

„A Ferrari hatalmasat lépett előre” – nyilatkozta a brit. „Remek látni, hogy ilyen nagy lépést tettek, mind az autó, mind a motor terén. Rengetegen gondolják, hogy a motor miatt gyors az autó, de valójában maga az autó és a leszorítóerő is legalább ennyire számít.”

Hamilton bevallotta, Vettel és Kimi Räikkönen tempója (aki egy korai defektet követően a negyedik helyre jött fel) meglepte.

„El kell ismernünk, fantasztikus munkát végeztek. Nem számítottunk rá, és én sem számítottam rá, hogy ennyire gyorsak lesznek. Bámulatos munkát végeztek és nagyon jó volt a tempójuk. Azt tudtuk, hogy javultak tavalyhoz képest, de nem tudtuk, pontosan mennyit, és végül túl gyorsak voltak most számunkra.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!