Gazdaság

2015.04.08. 13:40

Teljesen állami kézbe kerül a Vértesi Erőmű

Megvásárolja az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a paksi atomerőmű és a vértesi erőmű nem állami tulajdonú részvényeit – erről is döntött egyebek között az MVM szerdai közgyűlése.

B. Kiss László

A társaság közleménye szerint a közgyűlés a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló törvény módosított rendelkezései alapján döntött az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 883 darab, csaknem 10,5 millió forint névértékű, valamint a Vértesi Erőmű Zrt. 40 ezer 428 darab, csaknem 10,3 millió forint névértékű, nem állami tulajdonban lévő részvényének megszerzéséről, hogy az MVM Csoport két meghatározó erőműve az MVM Zrt. száz százalékos tulajdonába kerüljön. A törvénymódosítás célja az volt, hogy az alapvető szolgáltatásokat nyújtó társaságokban az állami részvényes vételi jogot gyakorolhasson az ellátásbiztonság növelése, a nemzetgazdasági stratégiai célok megvalósulása érdekében.

A közgyűlés döntött arról is, hogy közös megegyezéssel megszüntetik Horváth Péter János vezérigazgatói munkaviszonyát, mert a szakembert kinevezték az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatójává.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!