f1

2015.04.12. 09:36

Rosberg kifakadt Hamiltonra

Nico Rosberg szerint Lewis Hamilton szándékosan lökte vissza őt Sebastian Vettel martalékául a Kínai Nagydíj alatt.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A shanghai futam első és második etapjában Rosberg kényelmetlen pozícióban találta magát: védekeznie kellett Vettel Ferrarija ellen, míg Hamilton az élen zavartalanul autózott. Miután a verseny alatt már panaszkodott a rádióban, hogy Hamilton rendkívül megnehezíti a dolgát azzal, hogy nem megy elég gyorsan és feltartja, Rosberg az interjúszobában is kritizálta csapattársát.

„Érdekes ezt hallani tőled, Lewis, hogy csak magaddal törődtél az élen” – jegyezte meg a mellette ülő Hamiltonnak Rosberg. „Teljesen szükségtelen lépés volt, ami tönkretette a versenyem, hiszen a kelleténél lassabb tempó az etapok elején azzal járt, hogy Sebastian nagyon közel került hozzám, és így megpróbálhatott egy elévágást. Kénytelen voltam reagálni erre a lépésére, ami rengeteg időmbe került, ráadásul a gumijaim is elfogytak a verseny végére, mert olyan hosszú volt az etapom. Egy szóval nagyon nem vagyok elégedett.”

Hamilton rezzenéstelen arccal fogadta Rosberg panaszáradatát, és ragaszkodott ahhoz a kijelentéséhez, hogy a saját teljesítményével volt elfoglalva, amikor óvta a gumijait.

„Nem az én munkám, hogy Nico futamával foglalkozzak” – vágott vissza a brit. „Az én munkám az, hogy vigyázzak az autóra, és a lehető legjobb állapotban és a legrövidebb idő alatt fejezzem be a versenyt; és pontosan ezt tettem. Nem szándékosan lassítottam le a mögöttem jövőket, csak magamra koncentráltam. Ha Nico el akart volna menni mellettem, megpróbálhatta volna, de nem tette.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!