Foci

2015.04.12. 13:43

A Csákvár nem adta meg magát Zalaegerszegen, és elhozta a három pontot

Zalaegerszeg - Fontos összecsapást nyert meg idegenben az NB II-es labdarúgó-bajnokságban a csákvári együttes.

Bobory Balázs

ZTE FC - Aqvital FC Csákvár 2 -3 (1- 1)

Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 1243 néző. Vezette: Botló Béla (Iványi István, Kiss Balázs)

ZTE: Szappanos Simonfalvi, Króner, Forgács, Bedi Kovács G. Babati, Szőllősi (Szegleti, 61.), Délczeg Daru, Vittman (Murai, 68.). Vezetőedző: Lendvai Miklós.

Csákvár: Milinte Fényes (Köntös, 31.), Szalai T., Kocsis G. (Mihály, 58.), Hajdú S. Domján Bakos, Varga Z. (Molnár T., a szünetben), Molnár Cs. Gajdos, Horváth R. Vezetőedző: Toldi Gábor.

Gólszerző: Kocsis G. (0-1) a 22., Délczeg (1-1) a 36., Molnár Cs. (1-2) a 49., Horváth R. (1-3) a 80., Daru (2-3) a 84. percben.

Toldi Gábor, csákváriak vezetőedzője azt nyilatkozta, hogy a csapat összeszedettebben fog futballozni, mint tette azt az előző fordulóban a Cegléd elleni hazai vereség alkalmával, valamint azt is hozzátette, hogy idegenben sem ijednek meg, hiszen a játékosok már bizonyították, vendégként is képesek jó, eredményes játékra. Toldi nem a levegőbe beszélt, a Csákvár pedig behúzta az összecsapást a szebb napokat látott ZTE otthonában. Változatos játékot hozott a mérkőzés eleje, végül a 22. percben egy kapus által kiöklözött labdát 12 méterről lőtt a kapuba Kocsis, 0-1. Ezután Szöllősi lőtt kapufát, majd Milintének is akadt dolga, az egyenlítés pedig a 31. percben érkezett, Délczeg váltott gólra egy büntetőt, 1-1.

A fordulás után ismét a csákváriak kerültek előnybe, a remeklő Molnár Cs. kényszerítőzött Horváthtal, majd a visszakapott labdát 11 méterről a kapuba lőtte, 1-2. Próbálkozott a ZTE, de nem volt átütőerő a hazaiakban, a csákváriak kiválóan védekeztek. Sőt, a 81. percben Molnár Cs. visszaadta a gólpasszt Horváthnak, aki 10 méterről gurított a kapuba, 1-3. A hajrá izgalmas lett, a 85. percben Daru 17 méterről talált a kapuba, de az utolsó perceket hősiesen átvészelte a vendégcsapat, és megszerezte a három pontot, 2-3. Nagyot léptek a Fejér megyeiek a bentmaradás felé szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!