f1

2015.04.12. 16:45

Ricciardo rossz rajtja emberi hibának köszönhető

Úgy fest, Daniel Ricciardo pocsék rajtja nem az autó lelkén szárad, legalábbis a Red Bull szerint.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Clive Mason/Getty Images/ Red Bull Content Pool

Az első körben Ricciardo tíz helyet vesztett – a hetedikről a tizenhetedikre csúszott vissza, és a futam végére is csak a kilencedik helyig tudott előre jönni. A futam után Ricciardo elmondta, amikor el akart indulni, hirtelen bekapcsolt a lefulladásgátló, de nem tudja pontosan, miért. Christian Horner, a csapatfőnök szerint egyelőre nem beszélhetnek technikai hibáról.

„Emberi hibának tűnik. Az előzetes visszajelzések alapján úgy tűnik, valami baj adódott a pedállal. Azt nem tudom pontosan, hogy az összes fény felvillant-e. Sajnálatos módon sokba került ez a hiba, nem segít a helyzeteden, ha a McLarenekkel kell harcolnod a mezőny végén.”

Ricciardo volt az egyetlen Renault-motoros pilóta, aki pontokat szerzett Kínában, miután a csapattársa, Daniil Kvyat és Max Verstappen a Toro Rossónál motorhibák következtében feladta a versenyt. Cyril Abiteboul, a Renault F1 igazgatója szerint Ricciardo pocsék teljesítménye eltúlozhatja a csapat és a motorbeszállító fagyos viszonyát.

„Sajnálatos, hogy Ricciardo nem tudott előrébb végezni. Egy kicsit jobb eredménnyel sokkal pozitívabbnak tűnő napot zárhatott volna a Red Bull-Renault.”

Ricciardo emellett a stratégiáját sem tartotta a legfényesebbnek.

„Természetesen mivel forgalomban ragadtunk, nem éreztem úgy, hogy ki tudnám használni az opciós (lágy) gumikban rejlő potenciált. Az elsődleges (közepes) abroncsokra akartam váltani, de a csapat azt mondta, a közepesek nem tűnnek valami jónak, szóval muszáj volt a lágyakon maradnom. De a futam végére javult a tempóm, és akkor már a közepeseken voltam; majd ki kell vizsgálnunk, megoldhattuk-e volna a szituációt jobban is. Azonban a rajt volt az, ami egyértelműen elrontotta a versenyünk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!