f1

2015.04.14. 10:50

Louise Richardson szerint az F1 készen áll egy női versenyzőre

Azonban úgy véli, még egy nő sincs azon a szinten, hogy helyt álljon a férfiak között.

Tajthi Andrea

Fotó: facebook/ Louise Richardson Racing

A 22 éves brit versenyzőnő, Louise Richardson úgy véli, hogy a Forma-1 felkészült egy női versenyzőre, de úgy véli jelenleg nincs még olyan női versenyző, aki erre a szintre léphetne.

Richardson maga is férfiak, fiúk között versenyzett mindig is, s apja és testvére nyomdokaiba lépett; jelenleg az MSA Formula (Certified by FIA, Powered by Ford EcoBoost) mezőnyének tagja.

"A Forma-1-nek szüksége van valakire (nőre), aki hozza a szintet." - mondta Louise a Sky Sports Newsnak. "Aki oda jut, annak teljesen késznek kell rá lennie, egy tökéletes 'csomagnak' kell lennie, hogy jó benyomást tegyen a Formula 1-ben, és jól kell teljesítenie, hogy azt bizonyítsa, a nők is lehetnek olyan jók, mint a férfiak. Szerintem a Forma-1 már felkészült egy női versenyzőre, de abban nem vagyok biztos, hogy jelenleg van is olyan női versenyző, aki alkalmas erre."

Ecclestone női bajnoksgról szóló ötletével azonban nem ért egyet.

"Személy szerint én ezt kicsit megalázónak tartom, hiszen mindig is fiúk ellen csatáztam, hogy bizonyítsam, vagyok olyan jó, mint ők, és egyenlő vagyok velük."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!