Zirc

2015.03.18. 16:34

Vizek apró titkai - Bemutató és előadás Zircen

Gondolkodj globálisan és cselekedj lokálisan – hangzott el az ismert szlogen a Vizek apró titkai című bemutatóval egybekötött előadáson.

Kutasi Zsófia

A víz világnapja alkalmából az édesvíz-készletek jelentőségére hívta fel a figyelmet az előadás, amelyen szó esett többek között a világnapról, az álló és folyóvizek értékeiről, a vízi növényekről és állatokról, valamint a természetvédelem területén dolgozó szakemberek munkájáról.

Foglalkozással egybekötött előadást tartottak Kiss Gábor és Zsuga-Biró Rita biológusok, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség munkatársai  (Fotó: Kutasi Zsófia)

A foglalkozáson Kiss Gábor és Zsuga-Biró Rita biológusok, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség munkatársai hangsúlyozták, a döntéshozók és a civilek együttműködése kiemelten fontos a vizek védelme érdekében.

Az édesvízi tartalékok végesek, jelenleg is kevés az édesvíz, amely ivóvízként felhasználható. A Kárpát-medence adottságai viszonylag szerencsésnek mondhatóak ilyen szempontból.  Azonban világszerte az élelmiszerhiány mellett az egészséges víz hiánya is egyre égetőbb problémát jelent. Zirc térségében a szakemberek a természetvédelmi szempontból kiemelten értékes Gerence-patakot rendszeresen vizsgálják.

A gyerekek nagy érdeklődéssel nézték meg a biológiai mintákat. A fotón a mikroszkópba néz Pál Kristóf, balról Gólicza Patrik és Horváth Melitta (Fotó: Kutasi Zsófia)

A programot a Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeuma és a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB közösen szervezte.

Címkék#Zirc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!