Veszprém

2015.04.17. 12:01

Engedetlen drón a Pannon Egyetemen

Veszprém – Az egyetemi hallgatók többször megizzadtak a feladat végrehajtása közben, de hiába az erőfeszítés, a drónok csak nem akartak engedelmeskedni a mérnökverseny zárónapján.

Tremmer Tamás

Persze a fiúk – illetve az egy szem lány – nem kudarcként élték meg mindezt, hiszen a verseny közben sokat tanulhattak egymástól.

Az ifjú mérnökjelöltek számára negyedik alkalommal rendezték meg a versenyt, amelyhez a névadókon kívül a Pannon Egyetem biztosított hátteret, a versenyt is az intézményben tartották.



Repülő drón az egyetemi aulában. Nem mindegyik csapatnak sikerült a feladat végrehajtása
Fotó: Penovác Károly

Verseny szakmai vezetői, Vas Zoltán (szenzorfejlesztési csoportvezető) és Kránicz Balázs (szenzorfejlesztő mérnök) igen összetett munkára fogták a fiatalokat, amiben programírás, gépépítés egyaránt szerepelt. Egy drónnal kellett bizonyos mozgást, útirányt automatikusan megtetetniük.  Sokakon kifogott a feladat, engedetlennek bizonyultak a drónok.

Tavaly a pécsi egyetemistáknak állt a zászló, akik idén is itt voltak Veszprémben, de a címvédés nem sikerült. Mi több, az első három helyen a Pannon Egyetem hallgatói végeztek. Első lett a Midnight Coders (Szili László, Mokcsay Ádám, Klein Ferenc, Farkas Gábor), második a WhiskelnThe.jar (Szombathelyi Béla, Czigány Adrián, Serleg Dániel, Sipos István Krisztián), harmadik az amPErbetyárok (Ángyán Béla, Scheffer Amadé, Nemes Zsolt Ádám, Horváth Sándor Rajmund) csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!