Életmód

2015.04.02. 06:31

Hogyan növeljük tudatszintünket?

Mit is jelent tulajdonképpen növelni a tudatszintet? Egyszerűen arról a szabadságról van szó, hogy teljes mértékben önmagunk tudunk lenni. Ehhez adunk 10 tippet.

– Szeress szabadon. Ne zárd be a szíved. Ne próbáld azzal megvédeni magad a fájdalmaktól, hogy védőburokba bújtatod magad, mert így semmi esélye sincs annak, hogy a szeretet feléd áramoljon.

– Nézz magadba, éld át önmagad. Ez a legjobb módszer arra, hogy megnyugtasd elmédet, hogy a jelen pillanattal légy összhangban, hogy elengedd a belső ellenállást, hogy kizárd életedből az ítéleteket, hogy meghalld belső megérzéseidet, hogy összekapcsolódj saját fizikai testeddel.

– Ne elemezz túl sokat! Ha azon kapod magad, hogy valamit újra és újra elemzel, minden bizonnyal gyakran vagy gondolataidba merülve. A válaszok akkor fognak érkezni, amikor szükséged van rájuk!

– Üdvözöld az ismeretlent. Az az ismeretlen, amit még nem valósítottunk meg. Csak rajtunk múlik, hogy melyiket valósítjuk meg és melyiket nem.

– A te reakciód foglalkoztasson, ne másé. Nyugodtan elfogadhatjuk a tényt, hogy a minket körülvevő emberek és körülmények azért vannak, hogy tudatosítsák velünk gyengeségeinket.

– Ne azonosítsd a „lelki fejlődést" a vágyaid kielégítésének módszerével. Ne legyenek elvárásaid. Ne várd a külvilágtól, hogy betöltse a magadba képzelt tátongó űrt, mert minden benned van.

– Ne légy túl szigorú magaddal. Nem kell önmagunk ellenségévé válnunk. Úgy hozzunk döntéseket, hogy közben egy szemernyi önvád se merüljön fel bennünk ezekért.

– Ne azonosítsd magad semmivel. Minél kevésbé azonosítjuk magunkat identitásunkkal, annál nagyobb teret engedünk valódi énünk kibontakozásának.

– Ne félj az érzéseidtől.

– Legyél jelen. Ne várj addig, amíg jól érzed majd magad, amíg tökéletes lesz minden. Most is el tudsz mélyülni magadban és megpihenhetsz ott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!