f1

2015.04.18. 13:52

Alguersuari: A Red Bull nem volt korrekt régi versenyzőivel

Azt is elmondja, miért gondolja így, és azt is, hogy ma már miért örül, hogy így alakultak a dolgai.

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Jaime Alguersuari azzal vádolja a Red Bullt, hogy "igazságtalan" korábbi F1-es versenyzőivel.

Alguersuari 2009-ben nagy feltűnést keltve debütált a Forma-1-ben a Toro Rossoval, akkor mint legfiatalabb versenyző. 2011 végén azonban, távoznia kellett az energiaitalosoktól. Manapság a Formula E-ben versenyzik és DJ-zik.

"A Red Bull gyakorlatilag fizette a versenyzői karrieremet 15 éves korom óta, és elvitte a Forma-1-ig." - mondta a most 25 éves versenyző. "De nem voltak korrektek velünk, versenyzőkkel, és ezt nem azért mondom, mert megváltak tőlünk, hanem azért mert ezt a döntést nagyon későn hozták meg. Szándékosan sokáig húzták az időt, hogy már biztosan ne találjunk helyet más Forma-1-es csapatnál sem."

Alguersuari azonban azt állítja, nem bánja már, hogy így alakultak a dolgok, mivel "rendkívül csalódott" abból a szempontból, hogy milyen irányt vett az F1 az elmúlt években. Elsősorban arra utal, hogy túl sok a fizetős versenyző a rajtrácson.

"Nem gondolom, hogy ez egy sport." - mondja a spanyol. "Mindig azt hittem, hogy az, de már értem az üzleti oldalát. Láttam, benne voltam, és igazán remélem, hogy a Formula E ilyen módon jobb, és elkerüli azokat a hibákat, melyek mások vétettek."

Alguersuari emellett úgy véli, hogy a 17 éves Max Verstappen az ő idejében nem tudott volna debütálni.

"Amikor én bekerültem a Forma-1-be, még sokkal különlegesebb volt. Egyedi. A fizikai követelmények hatalmasak voltak, tökéletes formában kellett lenni, főleg a nyak tekintetében. Most a Forma-1-es autó olyan, mint egy nagy Formula 3-as autó, és csak pár másodperccel gyorsabb, mint a GP2."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!