Telekom Veszprém

2015.04.17. 14:09

Mindenki pirosba! Vasárnap Veszprém- Párizs csata a final fourért

Veszprém - Az előző szezon hajrájához hasonlóan idén is pirosba borul a Veszprém Aréna nézőtere, ami csak egyet jelenthet: négyes döntőre készül a bakonyi kézilabdacsapat.

Horváth Gábor

A tavaszonként esedékes veszprémi kézilabdaláz most vasárnap tetőzik a királynék városában, hiszen a 2014/2015-ös Bajnokok Ligája szezonban ez lesz az utolsó meccse a magyar bajnoknak.

A szurkolók remélik, hogy csak az arénában az utolsó, hiszen, ha továbbjut a csapat, a kölni négyes döntőben (final four) képviselheti magát.

Idén is.

Óriási dolog lenne kétszer egymás után bejutni a legjobbak minitornájára, s erre minden esélye megvan Carlos Ortega tanítványainak, akik múlt héten 24:24-es döntetlent értek el a Paris Saint-Germain otthonában.

- Tudtuk, hogy nehéz lesz, na de ennyire? - reagált félmosollyal a Napló érdeklődésére Carlos Ortega a Balatonfüredi KSE elleni, kiszenvedett bajnoki győzelmet (33:31) követően. A spanyol tréner csapata kedden fáradtan, fásultan lépett pályára a Balaton szabadidő,- és konferenciaközpontban, ami nem csoda, hiszen két nappal korábban BL-negyeddöntőt vívott Franciaországban. Nem is akármilyen csatát.

A párizsiak tavaly már megtapasztalhatták a veszprémi poklot . A képen a  Mirsad Terzic érkezik a bemutatáskor a pályára
Fotó: Penovác Károly

- Kemény mérkőzést játszottunk Párizsban, vetélytársunk megmutatta, hogy nagyon erős együttes. Bizakodásra adhat okot, hogy szinte végig mi vezettünk, a döntetlen nem rossz eredmény, de elbizakodottnak semmiképpen sem szabad lennünk. Precízen készülünk a visszavágóra - fogalmazott a spanyol szakember.

Gulyás Péter szerint is teljesen nyitott még a párharc.

- Nagy meccs lesz. Örülök, hogy hazai környezetben játszunk, ez nekünk nagyon sokat számít. A mostani Párizs jobb, mint a tavalyi, nagyobb a tartása, iszonyúan meg tudja nehezíteni ellenfele dolgát. Egy pillanatig sem szabad kihagynunk, hiszen a franciák 10 perc alatt képesek megnyerni egy meccset - mondta a válogatott jobbszélső.

A bakonyi alakulatnak valószínűleg minden tudására szüksége lesz, hogy idén is lenyomja a világsztárokból (többek között: Hansen, Omeyer, Abalo, Narcisse, Vori) álló, de a csapategységet tekintve még mindig akadozó PSG-t.

A veszprémiek kapitánya, Nagy László, aki az idegenbeli találkozón, sérülését követően bekötött kézzel vállalta a játékot, óvatosságra és fegyelmezettségre intett.

Gasper Marguc, a magyar együttes szlovén szélsője sem számít könnyed játszadozásra. Kijelentette, biztos benne, hogy a párharc második felvonása ugyanolyan kemény lesz, min amilyen az első volt.

Az egyesület a tavalyi negyeddöntős visszavágóhoz hasonlóan idén is arra kéri a szurkolókat, hogy piros felsőben érkezzenek a meccsre. A 17.30-kor kezdődő mérkőzést egyébként a Veszprém Aréna előtt felállított óriás kivetítőn is meg lehet tekinteni, sőt ugyanitt a 19.15-kor kezdődő THW Kiel -Szeged összecsapást is figyelemmel követhetik majd a kézilabdabarátok.

Komoly kérője akad a bakonyi kézilabdacsapat szerb sztárjátékosának. Részletek itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!