Sport

2015.04.27. 08:47

Fazekas Nándor visszatér!

Balatonfüred – Hazatér Fazekas Nándor, aki a következő szezontól a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapatát erősíti. A kiváló kapus nyilatkozott lapunknak.

Horváth Gábor

A rutinos, 38 éves kézilabdakapus fél év németországi játék után tér vissza Magyarországra, hétfőn kétéves szerződést írt alá a balatonfürediekkel.

A több mint kétszázszoros válogatott kiválóságot még idén nyár elejéig köti kontraktus a Veszprémhez. A népszerű Nándi Mikler Roland érkezését követően a katari El-Dzsais együtteséhez került kölcsönben, az idei év eleje óta pedig a német Balingen csapatát erősíti. A következő szezontól azonban már a Balatonfüredi KSE kapuját védi majd.

- Rá kellett jönnöm, ez az élet nem megy nekem így tovább. Nincs az a pénz, hogy a jövőben a családomtól távol szerepeljek. Balatonfüred közel van, ráadásul egy komoly csapat, sok jó, válogatott, vagy a válogatott közelében lévő játékossal – nyilatkozta lapunknak Fazekas Nándor, aki nem titkolja: a németországi hónapok nem úgy sikerültek, ahogyan azt elképzelte. A család hiánya mellett a pályán is komoly kihívásokkal kellett szembenéznie a magyar hálóőrnek, a Balingen a kiesés ellen küzdött a Bundesligában.

- A Bundesliga megváltozott, sok az új, sok a fiatal. Totálisan egyedül voltam és ez kezdett elkeseríteni. Lelkileg és más szempontból is nagyon nehéz időszakon vagyok túl – tette hozzá a játékos, aki még június elejéig szerepel Németországban.

Fazekas Nándor (jobbra) visszatér a megyébe, a veszprémi után a füredi csapatot erősíti majd Fotó: Penovác Károly

Érdekesség, hogy Fazekas Nándor 18 évesen, kölcsönben, már szerepelt a Balaton-parti klub színeiben, akkor ezüstérmes lett a csapattal az NB I/B-ben.

A füredieknél egyébként komolyabb átalakulások várhatóak, Székely Márton válogatott kapus már aláírt a Csurgóhoz, ahová Faluvégi Rudolf is követi. A távozók száma a következő hónapokban tovább nőhet, s a pótlásukra már megkezdődtek a tárgyalások a kiszemeltekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!