Nemescsó

2015.04.27. 10:38

A szeretetkockák egyötöde Vas megyében készült – Meglesz-e a Guinness-rekord?

Nemescsó - Készülnek a szeretetkockák ahhoz az óriástakaróhoz, amelyet majd nyáron varrnak össze Csákberényben. A szétbontott kisebb darabokat a nevelőotthonok lakói kapják meg.

Merklin Tímea

Eddig körülbelül 2500 kötött-horgolt kocka készült el az országban. A nemescsói „depóban” 422 - további százért még el kell menni - gyűlt össze. A kis takarók nem férnek be egy személyautóba, furgon kell a szállításukhoz.

Nemescsóban Ferenczi Katalinéknál, aki felmászott a háztetőre, hogy lefotózza a kiterített eddigi Vas megyei "termést": a 422 négyzetet. Aki integet: Erdősi Katalin  (Fotó: Ferenczi Katalin)

Ferenczi Katalin megyei koordinátortól megtudjuk: egyre többen kötnek, horgolnak Vas megyében, már több mint húsz nő csatlakozott a mozgalomhoz. Fonalat - akár bontottat is - olyan támogatóktól is kapnak, akiknek tetszik a kezdeményezés, de nincs idejük varrni, horgolni. Az internetes közösségi oldalon a hölgyek posztolják az egyes elkészült darabokat, biztatják egymást, mert még lehet kézimunkázni. Majd be kell adni a kockákat a nagy közösbe.

Még mindig lehet csatlakozni, csak egy szabály van, a szeretetkocka mérete: ötvenszer ötven centiméter.

Ferenczi Katalin kislányával és Erdősi Katalinnal az óriástakaróhoz készülő szeretetkockákon pihen a kertben (Fotó: Merklin Tímea)

Csákberényben augusztusban lesz egy programokkal színesített nap, amikor a kockákat összevarrják, megnézik, hogy lehet-e Guinness-rekord, de nem is ez a fő cél. A szervezők a nagy takarót kisebb darabokra bontják szét, majd ezeket szétosztják a nevelőotthonokban élők között. A programra minél több Vas megyei intézményből szeretnének gyerekeket vinni, hogy ők is bőven kaphassanak a takarókból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!