Tudomány

2015.04.28. 15:38

Robotok versenye - Huszonnégy órán át programoztak a csapatok

Veszprém – A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara kilencedik alkalommal rendezte meg huszonnégy órás programozási versenyét.

Balla Emőke

Az idei versenyen a kifejlesztett robotoknak egy rakodótér különböző részeiről kellett konténereket mozgatni előre meghatározott célterületre, a legrövidebb idő alatt. Az elődöntő után a legjobb nyolc csapat bizonyította problémamegoldó képességét a döntőben.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar képzésében kiemelt hangsúlyt kap a hallgatók szoftvertervezési és fejlesztési képességeinek felépítése. A huszonnégy órás programozási verseny a megszerzett tudás nyilvános bemutatását és a legjobbak kiemelkedését biztosítja. A műszaki informatikai kar az oktatás során, tantárgyaiban is olyan kihívások elé állítja a hallgatókat, melyek technológia és módszertani ismeretek mellett a munkaerő-piaci versenyképességüket meghatározzák. A kar diákjainak többsége már végzés előtt állásajánlatot kap, egy tavaly megjelent felmérés szerint az ország összes felsőoktatási intézménye és összes szakját figyelembe véve a Veszprémben végzett informatikusoknak a legmagasabb a kezdő átlagfizetése.

A versenyre az egyetem alap- és mesterképzésen tanuló hallgatói nevezhettek. A csapatok feladata egy intelligens vezérlésű logisztikai robot képfeldolgozás-alapú megvalósítása volt. A zsűri értékelte a megoldások ötletességét, technológiai színvonalát, a csapatok bemutató előadását. A bemutatókat és a viadalt az érdeklődők élőben követték a Pannon Egyetem aulájában.

 

Piglerné Lakner Rozália, a kar dékánja elmondta: a verseny a munkaerőpiacon szükséges készségeket is fejleszti, hiszen a csapatmunka során nagy hangsúlyt kap a problémamegoldó készség, a kreativitás és a hatékony együttműködés is. A kar támogatja a hallgatók versenyeken való részvételét. Az egymillió forint összdíjazású versenyen első helyezést ért el a Bits Please! csapat (Gyuk Péter, Rátosi Márk, Szekér Szabolcs), második lett a Midnight Coders (Farkas Gábor, Mokcsay Ádám, Szili László), harmadik pedig a DivisionByZero (Serleg Dániel, Tóth Benjámin, Tóth Dávid Noel).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!