Videoton

2015.05.02. 14:06

Még közelebb került a bajnoki címhez a Videoton

Az éllovas Videoton vendégként 2-1-re legyőzte a címvédő Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati első mérkőzésén, így bajnok lesz, ha a Ferencváros vasárnap nem nyer Pécsen.

Bobory Balázs

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debreceni VSC–Videoton FC 1:2 (0:1)

Debrecen, 6155 néző. Vezette: Iványi (Ring, ifj. Varga).

Debrecen:     Verpecz – Nagy Z. (Mihelic, 64.), Máté, Brkovic, Korhut – Jovanovic, Varga J., Szakály P., Bódi – Sidibe (Kulcsár, 57.), Balogh N. (Tisza, 73.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Videoton:  (Calatayud – Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira – Simon, Sándor – Gyurcsó (Álvarez, 86.), Nikolics, Oliveira (Trebotic, 67.) – Feczesin (Kovács I., 79.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Úgy lépett pályára a Videoton csapata a Nagyerdei Stadionban, ha nyer és vasárnap a Ferencváros nem szerzi meg mindhárom pontot Pécsen, akkor megnyeri a 2014/2015-ös bajnokságot.

Joan Carrilo ráadásul a lehető legerősebb összállításban küldhette együttesét pályára a Loki otthonában, ez is növelte az esélyeket.

Az viszont már nem, hogy bajnoki összecsapáson a Vidi közel tizennégy éve nem nyert a Debrecen otthonában, és a jelenleg zajló pontvadászatban is mindössze a hajdúságiak kerekedtek felül a piros-kékeken, még ősszel, a Sóstói Stadionban.

A mérkőzés elején nagyon úgy tűnt, hogy a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek valamelyikére hajtó hazaiak hangolódtak jobban rá a

rangadóra, a 3. percben a fiatal Balogh Norbert 6 méterről, a rutinos Szakály Péter pedig 15-ről rúgta csúnyán a kapu fölé a labdát ajtó–ablak helyzetben. Egyértelműen a házigazdák akarata érvényesült, akik letámadtak, harcosabbak voltak, így aztán sok labdát szereztek.

A türelmes játékra, gyors ellentámadásokra berendezkedő fehérváriaknak nem érvényesülhetett az elképzelésük, mivel időnként túlságosan kényelmesek, gyakran rendkívül pontatlanok voltak, így érdemi támadásvezetést sokáig nem láttunk a vendégoldalon. Ugyan nagy ziccer a későbbiekben nem alakult ki az első félidőben Calatayud kapujánál, lehetőségei inkább a Lokinak voltak. A játékrész utolsó harmadában már kiegyenlítettebb volt mezőnyben a játék, sőt, a 44. percben a Vidi szerezte meg a vezetést: Gyurcsóhoz saját szöglete után visszakerült a labda, a szélső balról, az oldalvonal mellől tekert a kapu elé, a berobbanó Feczesin feje előtt ugyan elsuhant a játékszer, amely azonban egy pattanás után a bal felső sarokba kanyarodott, 0:1. Lélektanilag rendkívül fontos pillanatban jött a vendégvezetés, a második félidőben még inkább ki kelett nyílnia a Debrecennek. Jött is előre a DVSC, a 49. percben Sidibe egy szöglet után nagy helyzetben fejelt a kapu fölé 5 méterről. A másik oldalon 6 minutummal később nem tette meg ezt a szívességet Feczesin Róbert Gyurcsó sarokrúgását követően, a fehérvári center 8 méterről bólintott a jobb alsó sarokba, 0:2.

A nehéz helyzetbe kerülő Debrecen szinte azonnal szépíthetett volna, de a tehetséges, a kapu előtt azonban pontatlan Balogh két méterről is a szinte üresen maradt kapu mellé fejelt. A hazai oldalon Kondás Elemér cserékkel próbált fordítani a mérkőzés menetén, de ekkor már a Videoton is jobban futballozott, és kevesebb helyet, területet ajándékozott ellenfelének. Persze azért támadott a házigazda, de várható volt, hogy a Vidinek lesz kontrából helyzete, a 70. percben Feczesin, a 72.-ben Nikolics vitte egyedül a labdát Verpeczre, előbbi a kapust, utóbbi a kapufát találta el.

Így aztán nem maradtunk izgalmak nélkül, főleg azok után, hogy a 82. percben Bódi nagy lövéssel szépített, 1:2. Sőt, két perccel később Kulcsár ajtó–ablak helyzetben a felső lécre lőtt.

Ha nehezen is, de nyert a Videoton, és várhatja, hogy mit játszik vasárnap a Ferencváros a Pécs otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!