f1

2015.05.03. 11:18

Massa hosszabbítana a Williamsszel

A brazil versenyző nem akar visszavonulni az évad végén a Forma-1-ből.

Kovács Noémi

Fotó: Glenn Dunbar/ Williams

Sokan úgy vélik, hogy Felipe Massa 2009-es hungaroringi balesete rányomta bélyegét a brazil pilóta további pályafutására oly módon, hogy azóta egyszer sem volt képes pl. a 2008-as évadban nyújtott teljesítményéhez hasonlóan versenyezni a száguldó cirkuszban.

Ennek ellenére, a brazil versenyző nem tervezi azt, hogy a szezon végén elhagyja a Forma-1-et vagy akár a Williamst. Ráadásul korábbi versenymérnöke, Rob Smedley – aki követte a brazil pilótát a grove-i alakulathoz – szintén úgy gondolja, hogy Massa visszatérhet 2008-as csúcsformájához.

„Úgy érzem, hogy igazán jól vezetek, a lehető legjobb módon használom ki az autó nyújtotta előnyöket. Talán sok újságíró tévedett, amikor azt mondták, hogy a 2009-es baleset teljesen megváltoztatta a vezetésem.” – kezdte a 34 éves versenyző az Autosprintnek adott nyilatkozatát.

„A múlt, az csupán a múlt. Azt tervezem, hogy a Williamst még versenyképesebb csapattá teszem. Nagy öröm számomra ott lenni és nem gondolok sokat a koromra. Amíg ezt az örömöt érzem, továbbra is versenyezni kívánok. Az idei évre van szerződésem és még egy év opció, én pedig nem látom, miért kéne távoznom.” – tette hozzá Massa immár az UOL Esporte-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!