Sport

2015.05.04. 12:08

Tenisz: Remek kőszegi kezdés

Kőszeg, Budapest – Két remek győzelemmel kezdte az OB I-es férfi tenisz csapatbajnokságot a Kőszegi SE.

Tóth Gábor

Az OB I-ben két párost és öt egyest játszanak a csapatok (a párosok kezdenek), minden győzelemért egy pont jár.

Kőszegi SE–Budapest Tálentum 5-2. – Kőszeg, 100 néző OB I-es tenisz csapatbajnoki. – Győztek: Enyedi J.–Kovács M., Jarc R.–Serkédi E., Jarc R., Kovács M., Serkédi E.

Nagy csatát vívtak a szombaton felek, az eredmény nem sejteti, de nem adta olcsón a bőrét az amúgy komoly erőt képviselő budapesti gárda.

MTK–Kőszegi SE 2-5. – Budapest, 70 néző, OB I-es tenisz csapatbajnoki. – Győztek: Jarc R.–Devecseri O., Enyedi J.–Szele M., Jarc R., Enyedi J., Devecseri O.

A régóta Kőszegen játszó szlovén légiós, Jarc Rok szombaton és vasárnap sem hibázott, mind a négy meccsét megnyerte. Fotó: Kőszegi SE

A bajnokesélyes MTK vasárnapi idegenbeli legyőzése a bravúr kategóriába tartozik. Remek napot fogtak ki a kőszegi teniszezők, megérdemelten nyertek.

– Két remek, önbizalomnövelő győzelemmel kezdtük a bajnokságot, ilyen szép eredményre magam sem számítottam – értékelt a Kőszegi SE szakosztályvezetője, Koltay Árpád. – Öt jó csapat pályázik a bajnoki címre, ezek közül kettőt legyőztünk, főleg az MTK elleni diadal komoly fegyvertény. a folytatásban már lehet nyugodtan játszani, hiszen úgy gondolom, hogy ezzel a két győzelemmel a felsőházban már biztosan ott leszünk. Az első két forduló alapján többeket is kiemelhetnénk a jó teljesítményük miatt, de inkább a fiatalok – Szele Mihály, Devecseri Olivér, Serkédi Erik – remek, érett játékát említeném. A következő meccsünkön, a Győr ellen csak a győzelem az elfogadható eredmény.

Szombaton (10.00) a Győri AC lesz a Kőszegi SE vendége. Majd vasárnap (10.00) idegenben, a budapesti Mini Garros pályáján meccselnek a vasiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!