Vizilabda

2015.05.04. 19:47

DFVE: elmaradt a bravúr a Szentes ellen

Dunaújváros – Bravúrra készült hétfő este a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabda együttese, a lányok a bajnoki címvédő Szentest fogadták az elődöntő második felvonásán. Mivel az elsőt nagy csatában a vendégek nyerték, ezért a hazaiaknak nyerniük kellett.

Gallai Péter

A mérkőzésre ismét nem egyedi edzéssel egybekötött csapatépítéssel készültek a lányok, a felső Duna partról futottak le a folyóhoz, de nem a lépcsőn, hanem mellette, a bokrokkal tűzdelt akadálypályán. A meccs előtt aztán Mihók Attila vezetőedző a lelátóra ült le, ugyanis kiderült: az előző meccsen elkövetett vétsége miatt – a jelentés szerint meglökte az egyik bírót – a fegyelmi bizottság három találkozóról eltiltotta. Így segítője, Zsámbok Lili meccselt helyette Uitz Csabával párban.

Dunaújvárosi Főiskola – Hungerit-Szentesi VK 8-12 (4-2, 1-4, 2-3, 1-3)

Dunaújváros, 300 néző. Vezette: Vojvoda, Csanádi.

DFVE: Kasó – Szilágyi 3, Menczinger 1, Gurisatti 2, Horváth B. 2, Slagter, Garda. Csere: Barna (kapus), Huszti, Ziegler, Vályi V., Mchunu, Brávik F., Vályi F. Edző: Zsámbok Lili.

Szentes: Bolonyai – Hevesi, Van der Sloot 2, Miskolczi 3, Bujka 6, Kövér-Kiss 1, Pengő. Csere: Győri, Farkas T., Pócsi, Kádár, Rácz, Gémes. Vezetőedző: Tóth László.

Gól emberelőnyből: 3/18, illetve 7/18.

Gól ötméteresből: 1/4, illetve 1/1.

A találkozóra új taktikával készültek a hazaiak, a szoros emberfogás mellett gyorsították a játékot annak tudatában, hogy fizikálisan az egyik legjobban felkészített csapatról van szó. Emellett a Szentes stabil védekezését ezzel igyekeztek feltörni. A kezdés tökéletesen is sikerült, s 2-0 után csak azért nem lett 4-0, mert két ziccer is kimaradt. Négy perc után Miskolczi Kitti révén lőtt először gólt a Szentes (2-1). Már ekkor látszott, hogy komoly fizikai csatát vívnak a lányok, csak úgy röpködtek a kiállítások mindkét oldalon. Azonban arra semmi nem utalt a két góllal megnyert első első felvonás után, hogy a következő dunaújvárosi találatot csak egy másodperccel a játékrész vége előtt ejti be Gurisatti, miközben Bujka, Miskolczi és Van der Sloot révén a vendégek zsinórban négyszer mattolják Kasót (5-6).

A harmadik negyed elején Gurisatti lélektanilag rosszkor kihagyott büntetője után a másik oldalon Kövér-Kiss kihasználta a hibát (5-7). Újabb fórt ront el a házigazda, de Pengő Nikoletta a piros zászló (harmadik hibája) után visszatért a medencébe, ezért ötméteres járt, de Menczinger kapufára lőtte. Az utolsó percben Szilágyi harmadik góljával ismét feljöttünk kettőre. A záró negyed elképesztő „rohanást”, sok kiállítást és ismét nem egy hazai kapufát, kihagyott emberelőnyt hozott, vagy a remeklő Bolnyaiban aladtak el a lövések. Ellenben a túloldalon a tarthatatlan Bujka vezérletével három perccel a vége előtt már 11-8-ra vezetett a Szentes. Pedig az esélyt ekkor is megkaptuk, mert Van der Sloot is visszajött piros zászló után, de Slagter szintén kihagyta az ötméterest, majd Menczinger ziccerét is leszedte Bolonyai. Így a végére Bujka tehette fel góljával  saját és csapata teljesítményére a koronát.

Zsámbok Lili így értékelt lapunknak: – A lányok tényleg mindent megtettek, küzdöttek, harcoltak, a fórokat megcsináltuk, sokszor egy kicsi hiányzott csak a gólhoz, ha kapufára játszunk, akkor biztosan nyerünk. Három kihagyott ötméteres mellett ennyi hiba egy ilyen kiélezett meccsen nem fér bele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!