f1

2015.05.05. 10:30

Räikkönen mellé mindig kell egy igazi angol

Korábbi versenymérnöke most Maldonadoval dolgozik, de továbbra is Kimi rajongó

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

Kimi Räikkönen jó kapcsolatot ápol jelenlegi versenymérnökével.

Tavaly a finn versenyző nehezen bírt autójával, egyesek szerint ennek többek között az is volt az ok, hogy nem jött ki túl jól az olasz Antonio Spagnoloval.

Räikkönen eredetileg Mark Slade-et magával akarta vinni a Ferrarihoz, mivel vele dolgozott és nyert futamokat a McLarennél és a Lotusnál. Slade azonban nem akart Olaszországba költözni ezért, így a finn "megnyerte" maga mellé Spagnolót.

Idén azonban már új versenymérnökkel dolgozik Räikkönen, a brit Dave Greenwooddal, aki a Marussiától érkezett.

"Dave nagyon okos, és pontosan úgy csinálja a dolgokat, ahogy azokat kell." - mondta Räikkönen a Turun Sanomatnak. "Angollal könnyebb együtt dolgozni. Igen, Dave hasonlít Markra. Mindketten tudják, hogy mit akarok."

Slade, aki most Pastor Maldonadoval dolgozik, elismerte, hogy Räikkönen most boldogabbnak tűnik, mint tavaly.

"Nem ismerem Dace Greenwoodot, de szerintem Kimi jobban érzi magát, mikor angol versenymérnökkel dolgozik." - mondta Slade. "Kimi jól beszél angolul, így szereti ha rövid információkat kap. Biztos vagyok benne, hogy nem jönne ki ilyen simán valaki olyannal, akinek nem az angol az anyanyelve. Én mindig Kimi rajongó leszek, szóval örülök, hogy Kimi most sokkal jobban megy, mint tavaly."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!