Haladás

2015.05.05. 16:26

Hivatalos: Mészöly Géza a Haladás új edzője

A hátralévő négy bajnokin Mészöly Géza irányítja a Szombathelyi Swietelsky-Haladást.

Pum András

– Megegyeztünk Mészöly Gézával, a hátralévő négy mérkőzésen ő látja el az edzői feladatokat. A jövőbeli hosszú távú együttműködésről a négy forduló eredményei után ülnek le a felek. A szerda délutáni edzést már Mészöly tartja – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója.

– Kuttor Attila, mint megbízott edző vezette eddig a csapatot – tudtuk meg Illés Béla sportigazgatótól, többségi tulajdonostól. – Szentes Lázár távozása után azonban több trénerrel, köztük Mészöly Gézával is felvettük a kapcsolatot. A tárgyalások ma késő este jutottak el arra a pontra, hogy képviselőnk Budapesten megegyezett Mészöllyel. Ahhoz, hogy hivatalosan is kinevezzük vezetőedzőnek Mészölyt, rendkívüli taggyűlést kell összehívnunk – ezt egy-két napon belül megtesszük.

Mészöly Géza lett a Szombathelyi Haladás új edzője. Fotó: Unger Tamás

A 48 éves Mészöly Géza Budapesten született, játékosként sorrendben a Vasas, a Posco Atoms (Dél-Korea, I. osztály), ismét a Vasas, a Le Havre, a Lille (mindkettő francia I. osztály), az AEL Limasszol (Ciprus, I. osztály), Maccabi Ironi Asdod (Izrael, I. osztály) és a Tatabánya együttesében futballozott. 1988 és 1995 között 18 alkalommal futballozott a magyar válogatottban.

Edzőként a Fót, REAC, Vasas, Újpest (kétszer is), a magyar U18-as, U19-es, és tavaly októberi leváltásáig pedig az új-zélandi világbajnokságra kijutott U20-as válogatottat irányította. Az Újpesttel 2004 és 2006 között két ezüstérmet is begyűjtött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!