Hírek

2015.05.06. 11:52

Szombathelyi egyenruhás a régió legjobb forgalomirányítója

Vas megyei rendőr is a legjobbak közé került a Szombathelyen rendezett regionális közlekedésrendészeti versenyen.

Bakos Ágnes

Puklér András, a Szombathelyi Rendőrkapitányság egyenruhása a karos forgalomirányító kategóriában bizonyult a legjobbnak az egész régióban a kedden tartott megmérettetésen.

A KRESZ és a szakmai tesztlap egy Veszprém megyei járőrnek sikerült a legjobban, a motorosok között Fejér megyei egyenruhás nyert, a gépkocsivezető-járőrök versenyében pedig zalai rendőr lett a régió legjobbja. Öt dunántúli megye, Vas mellett Somogy, Veszprém, Fejér és Zala megye rendőrei gyűltek össze, gyakorolni és fejleszteni szakmai ismereteiket, nem mellékesen pedig versenyezni.

Az elméleti feladatok mellett gyakorlatban három kategóriában versengtek a rendőrök: gépkocsivezető-járőrök, motorkerékpárosok és karos forgalomirányítók külön mérettek meg.

A kategóriák legjobbjai képviselik megyéjüket az országos döntőn, amit majd a nyáron rendez az Országos Rendőr-főkapitányság.

A zsűri megyénként is eredményt hirdetett, Vas megyében a megyei főkapitányság egyenruhásai érték el a legjobb helyezéseket. A motorkerékpárosok versenyében az első három helyezett: Bánfi Attila főtörzsőrmester, Zimonyi Csaba törzszászlós és Tar Zoltán főtörzszászlós.

A gépkocsi-járőrvezető kategóriában Gueth Rajmund törzszászlós nyert, második lett Kurucz Ádám, körmendi törzsőrmester; harmadik pedig Szabó László sárvári törzszászlós. Karos forgalomirányító kategóriában a megye és a régió legjobbja Puklér András törzszászlós lett, második a megyei főkapitányság rendőre, Burics Róbert zászlós, harmadik pedig a sárvári rendőrséget képviselve Kiss Tamás főtörzsőrmester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!