Életmód

2015.05.06. 12:10

Kevés munka és nyugalom a hosszú élet titka

Balatonfüred - Bár szerinte a hosszú élet egyik titka a kevés munka, ő maga ma is kertészkedik, háztartást vezet és a legaktívabb tagja a nyugdíjas közösségnek.

Prevics Éva

Varga Gusztávnét 90.születésnapján köszöntötték. Minden nap bejár az idősek klubjába, kedvenc időtöltése a dominó és tánc. Varga Gusztávné Magdi néni Salgótarjánban született 1925. május 6-án, 2000 óta él Balatonfüreden.

Egész életében háztartásbeliként tevékenykedett, két házassága volt, egy lánya született. Mára azonban két unoka és két dédunoka színesíti a mindennapjait.

Magdi néni teljesen önellátó, főz, mos, takarít, és imád kertészkedni.

Az asszony a klub legaktívabb tagja - állítja róla Ujszegi Judit a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ idősek klubjának csoportvezetője.

Magdi néni a Naplónak a hosszú élet titkáról is beszélt. Viccesen úgy fogalmazott: egyenletesen kell venni a levegőt és nem szabad abbahagyni, valamint nem szabad sokat dolgozni.

A klub dolgozói tortával kedveskedtek a születésnaposnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!