Tudomány

2015.05.06. 14:21

Fiatal tervezők

Veszprém – A Dózsa György Általános Iskola adott otthont hétfőn a Virtuális Ipari Park (VIP) pályázat megyei díjátadójának.

Heffler Péter

Bán Mihály, az iskola technika tanárának, egyben a verseny szervezőjének a tájékoztatása szerint az iskolák csapatainak technikai eszközök működő modelljeit kell összeállítani és továbbfejleszteni. Eddig három forduló zajlott le, melyek közül az elsőben egy napelemmel működő autómodellt kellett elkészíteni, s arra karosszériát tervezni. A második fordulóban egy lépegető robot modelljét kellett összeállítani és továbbfejleszteni, ahol már a Veszprémen kívüli iskolák is bekapcsolódtak a fejlesztésekbe, így a pályázat megyei szintű versennyé vált. A harmadik fordulóban egy pneumatikus robotkar fejlesztése volt a cél. A most véget ért negyedik fordulóban az önjáró automatát kellett továbbfejleszteni.

Az első helyet a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Benkő Sándor Dominik, Ticz Balázs), az ezüstérmet a Deák Ferenc Általános Iskola (Hegyi Dávid, Prins Alexander, Takács Roland) szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára a Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskola (Cseh Martin, Kozma Norbert) és a nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola (Németh Ákos) állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!