Veszprém

2015.05.06. 18:48

Játék és tanulás egyben a Darts-Matek

Veszprém – A közelmúltban a Deák Ferenc Általános Iskolában mutatta be Székely Pál saját fejlesztésű szoftverét, a Darts-Matekot.

Heffler Péter

Az angol eredetű darts játék népszerűsége folyamatosan nő, a játék iránt egyre többen érdeklődnek és egyre többen űzik Magyarországon is. Nem csoda hát, ha a felkapott sportággal igyekeznek segíteni a kisiskolások tanulását. Darts-Matek néven egy új programot fejlesztett ki egy válogatott játékos, ami ötvözi a nyíldobálós sportágat és a matematikatanítást, melynek segítségével a gyerekek játékos formában sajátítják el az alapműveleteket. A program kitalálója, Székely Pál a Deák Ferenc Általános Iskolában mutatta be a szoftver működését, ami fejleszti a fejszámolás képességét, a memóriát, és a négy alapművelet alkalmazását. Mindezt játékosan, interaktív módon és ingyenesen. A szoftver használatához ugyanis nem kell más, mint az, hogy a gyerekek ismerjék a dartstáblán a mezők értékeit. Ezután az egyszerű matematikai feladatoktól kezdve a bonyolultabbakig alkalmas a tudásszint növelésére. Szó esett emellett még a hagyományos darts játék testnevelés órán, szabadidő keretében történő iskolai oktatásának lehetőségéről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!