Foci

2015.05.06. 16:58

Artner Tamás: meg kell tartani ezt a pozíciót

Dunaújváros - A szombathelyi bravúros győzelmet követően szombaton 14 órakor a Diósgyőri VTK együttesét fogadja a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Az OTP Bank Liga NB I huszonhetedik fordulója előtt először a dunaújvárosiak vezetőedzőjét, Artner Tamást kérdeztük, miként emlékszik az elmúlt heti idegenbeli sikerre, és mit vár a szombat délutáni hazai összecsapástól.

- Életem eddigi legnagyobb mérkőzés élménye volt a múlt heti találkozó. Eddig a Haladás edzőjeként a Ferencváros elleni háromgólos győzelem volt az, de ez a mostani siker felülmúlta. Bebizonyosodott, hogy jelenleg jobb csapat vagyunk, mint a Haladás. Az összecsapás nagy részében mi domináltunk, és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Kiemelkedő csapamunkát produkáltunk, de minden csapatrészben volt kiemelkedő teljesítmény is. A kapuban Nagy Gergelynek egy nagyot kellett védenie, de azt hozta. A védelemet Vaskó remekül irányította, míg a középpályán Böőr és Nikházi, míg elől Jakab, illetve a három gólt szerző Eppel emelkedett ki. A szombathelyi sikerünkkel elkerültünk a kieső helyről. Ezt a pozíciót kell megtartani, de még négy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Ebből az első a szombati Diósgyőr elleni találkozó. Mostani ellenfelünk jobb játékerőt képvisel, mint a Haladás, de Dunaújvárosban mindenkinek vért kell izzadni a sikerért. Ismerjük az ellenfél erősségeit, így nem valószínű, hogy a támadó pontrúgásokkal fogjuk megnyerni a meccset, viszont a pontrúgások hárítására fokozottan fel kell készülnünk. A héten bekapcsolódott az edzésbe Rafe Wolfe, de nem tud teljes értékű munkát végezni, így rá valószínűleg ebben a szezonban már nem számíthatunk.

Artner Tamás túl élete meccsén csak a Diósgyőrre koncentrál
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az újvárosiak egyik meghatározó játékosa Nikházi Márk, aki számára különös jelentőséggel bír ez a találkozó, hiszen kölcsönjátékosként éppen Diósgyőrből érkezett.

- Szombathelyen az első perctől kezdve, hogy nekünk áll a meccs, hiszen az történt a pályán, amit a mester kért tőlünk. Ehhez pluszként adtuk az egyéni kvalitásokat, és a helyreállt önbizalmunknak köszönhetően olyan dolgokat is meg mertünk csinálni, amit eddig meg sem próbáltunk. A DVTK ellen a saját játékunkat szeretnénk játszani, de felkészülünk az ellenfélből is. A diósgyőriek keretében sok jó játékos található, de a tavaszi szezonban csapatként nem igazán álltak össze. Örülök, hogy találkozhatok az egykori társakkal, hiszen szép sikereket értünk el együtt, de most csak azzal foglalkozom, hogy jelenlegi csapatom az első osztályban maradjon.

A forduló további párosítása a következő: MTK Budapest - Puskás Akadémia FC, Nyíregyháza FC - Újpesti TE, Budapest Honvéd- Kecskeméti TE, Lombard Pápa FC - PMFC-Matias, Győri ETO FC- Szombathelyi Haladás, Ferencvárosi TC - DVSC-Teva, Paksi FC - Videoton FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!