Ostffyasszonyfa

2015.05.08. 13:03

Templomuk történetét, felújítását örökítették meg

Ostffyasszonyfa - A felújított Nagyboldogasszony templom megáldása után egy héttel összegyűltek az abban résztvevők.

Némethy Mária

Az Ostffyasszonyfai Nagyboldogasszony Templomért és az Egyházközségért Alapítvány kezdeményezésére megújult a templomkertben található Szentháromság szobor is. Nagyon sokan dolgoztak kitartóan a templomukért. Részükre külön találkozót szerveztek egy hete.

Ezen levetítették az „Ostffyasszonyfai Nagyboldogasszony Templom belső és külső megújítása" című dokumentumfilmet. Ez megörökítette a munkálatokban szereplőket és végigköveti a megújítás folyamatát. A filmvetítést követően a plébániaudvar felújított részében kialakított tűzrakó helyen ünnepélyesen tüzet gyújtottak és vendégül látták a munkálatokban résztvett segítőket.

Gregorich Ferenc az egyházközség elnöke, a könyv szerkesztője. Fotó: Garas Kálmán

Kézzel fogható ajándékot is kaptak a résztvevők: „Az Ostffyasszonyfai Nagyboldogasszony története és otthont adó környezete" című kiadványt. Ebben a község történetébe ágyazva jelenik meg a templom története, tartalmazza a mostani templombelsőt és környezetét több képpel. A könyvet Gregorich Ferenc, az egyházközség elnöke szerkesztette, segítői voltak Takács Ferenc plébános és dr. Zágorhdi Czigány Balázs történész. Az archív képet a könyv borítójához Hetényi József celldömölki gyűjtőtől kapták.

A kötetet ajándékba megkapja a településen mindenki, aki egyházközségi hozzájárulást fizet, az Ostffyasszonyfai Nagyboldogasszony Templomért és az Egyházközségért Alapítványt támogató, valamint a templomi munkálatokban segítő személyek. A továbbiakban a könyv megvásárlásával bárki támogathatja az alapítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!