Sport

2015.05.08. 13:59

A Bakos Erik hajrája a bajnoki címet ért - ZTE SK versenyzők eredményei

Zalaegerszeg - A súlyemelők számára kiírt Iskolások Versenye gyakorlatilag a diákolimpiának felel meg, s az is, amit a magyar szövetség rendez. A ZTE SK tagjai közül hárman is ott voltak az országos vetélkedésen.

Kerkai Attila

A hivatalosan Iskolások Versenye 2015 Országos Bajnokság néven kiírt viadalon a ZTE SK tagjai közül is ott voltak a Testvériség SE sportcsarnokában.

Kára Erik (Z. Landorhegyi) a serdülők 56 kg-os súlycsoportjában 110 kg-os teljesítménnyel a negyedik helyen végzett.

Bakos Alex (Z. Petőfi) ugyancsak a serdülőknél, a 85 kg-osok között szintén 110 kg-mal zárt (52, 58), ami számára is a negyedik helyezést jelentette.

Az ifjúságiak között született meg a zalai küldöttség érme, ami nem lett más, mint egy arany, Bakos Erik (Z. Zrínyi) a 77 kg-os súlycsoportban 195 kg-os összetett eredménnyel (87, 108) az ifi I. osztályú szintet is túlszárnyalva lett iskolai bajnok.

Bakos Erik utánpótlás válogatott kerettag versenyző is egyben, de ezen a viadalon egy súlycsoporttal feljebb indult taktikai okokból. A szakítás után összetettben még három kilós hátrányban volt, de Papp Péter edzővel jól taktikáztak, mert annyit lökött a végén, amennyi az aranyérem megszerzéséhez kellett.

Bakos Erik a dobogó legfelső fokán, ami megjárt neki. Fotó: a szerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!