Civil

2015.05.09. 13:29

Egy asztalnál a toronyi civilek

Civil kerekasztal megalakulásáról döntött a toronyi művelődési házban hat társadalmi szervezet: az Alpokalja Lovas Klub, az Aranypatak Kulturális Alapítvány, az Aranypatak Asszonykórus Egyesület, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Torony, a Toronyi Községi Sportkör és a Toronyőr Kulturális Egyesület.

Civil Tudósítónktól

A megalakulás legfőbb célja az volt, hogy a Toronyban működő és bejegyzett civil szervezetek egyesítsék erejüket. Céljaik megvalósítását a település önkormányzatával és a művelődési házával szorosan együttműködve képzelik el - az önkormányzat anyagi támogatásával, a művelődési ház infrastrukturális adottságait kihasználva.

Megállapodtak abban, hogy az együttműködő szerveztek egyenrangúak, önállóságukat megtartják,d öntéseiket igyekeznek konszenzussal meghozni.

Balról jobbra: Fazekas Gábor, Schütz Péter, Meszár Zoltán, Juhász Zsolt, dr. Csapó Tamás, Joó Imre, Borsos Péterné, Németh Jánosné, Kissné Kovács Ilona.

Legfontosabb feladatok közé sorolták a közös rendezvényeket (pl. Civil Nap, Civil bál; közös kirándulások), az önkormányzat által szervezett és támogatott programok szervezésében és lebonyolításában való részvételt, közös pályázatok benyújtását, valamint közös fellépést a járási és megyei civil programokon.

A tagszervezetek vezetői közül - rotációs elv alapján – elnöknek dr. Csapó Tamást, a Toronyőr Kulturális Egyesület elnökét, titkárnak pedig Juhász Zsoltot, a Toronyőr Kulturális Egyesület titkárát, a művelődési ház vezetőjét választották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!